חודשים ספורים לאחר קבלת ההעלאה הנחשקת בשכרו, נאלץ דניאל, מהנדס אלקטרוניקה, לוותר עליה לטובת תוכנית ההישרדות של חברת ההייטק בה הוא עובד.
"מנהלי החברה כינסו את העובדים הבכירים, וביקשו מאיתנו לקצץ 10% משכרנו כדי למנוע פיטורים בחברה" מספר דניאל. "חלק מהעובדים לא הסכימו לקיצוץ והחליטו לעזוב. אני בחרתי להישאר ולקבל את הגזרה מתוך הבנה שאם שכרי לא יקוצץ, תוספת השכר שקיבלתי תבוא על חשבון מקום העבודה של החברים שלי".
פיטורים, קיצוצים וצמצומים כבר הפכו לשגרה בעולם התעסוקה מאז פרוץ המיתון. עובדים רבים שהתקבלו לאחרונה למקומות עבודה חדשים, הסכימו על שכר נמוך יותר ממה שיכלו לקבל באותו תפקיד אשתקד, ועובדים קיימים נאלצים לספוג קיצוצים בשכר.
עו"ד תדהר צור, הבעלים של תדהר צור ושות' המתמחה בתחום האזרחי-מסחרי, אומר כי לאחרונה אנו שומעים על יותר ויותר מקרים בהם מעבידים מקצצים בשכרם של עובדים ב-10 עד 15 אחוזים ולעתים אף למעלה מזה, כאשר מדובר בעובדי הנהלה".
לדברי עו"ד צור, מדובר לעתים בקיצוץ זמני ומעסיקים רבים עושים זאת מתוך תקווה, כי בעתיד יוכלו להעלות חזרה את השכר ואולי אף לתגמל את העובד על מסירותו לארגון ותמיכתו בו בזמנים קשים. "במצב הנוכחי בו נתון המשק העולמי והישראלי, אנו שומעים מדי יום על פיטורים נרחבים בכל ענפי המשק. על אף שהחוק מתיר לעובד ששכרו הופחת להתפטר ולקבל פיצויי פיטורין, ספק רב אם זהו הצעד הנכון לעובד. ייתכן שדווקא הפגנת תמיכה בארגון, יעביר מסר חיובי למעביד ואף יוביל לקידומו של העובד בתוך הארגון בסיום תקופת המשבר"