זימנו אתכם לראיון עבודה? מצבכם טוב, כי זה אומר שעברתם בהצלחה את הסינון הראשוני של קורות החיים. אך כשעל כל משרה מתמודדים עשרות אנשים, עליכם להיות מוכנים לשאלות שישאלו אתכם; לדעת מה כדאי לומר, איך להסביר מצבים מורכבים ומה ממש מומלץ לסנן.
ראיון עבודה: תגיעו מוכנים
2. "למה לקחת דווקא אותך לתפקיד?"
תנו למראיין 3 תכונות או מיומנויות שיש לכם, שבזכותן תהיו טובים בתפקיד ותנו גם דוגמאות, איך הן באו לידי ביטוי במקומות עבודה קודמים.
3. "מה המנהל שלך היה אומר עליך?"
זוהי הזדמנות פז עבורכם להדגים את החזקות וההצלחות הרלוונטיות לתפקיד. יכול להיות שהמראיין "יקשה" וישאל גם על הדברים הפחות טובים שהיו אומרים עליכם וגם לכך יש להתכונן עם דגש על איך פתרתם אותם. לדוגמא: המנהל שלי היה אומר שיכולת הלמידה העצמית שלי גבוהה מאוד. יחד עם זאת, הוא גם היה אומר שיש לי נטייה להתפזר בפגישות העבודה אתו, פתרתי את זה על ידי הקדשת זמן להכנה לפגישות העבודה ורישום של נקודות חשובות, מאז רמת המיקוד שלי השתפרה פלאים".
4. "ספר/י לי על תכונה שלילית שלך"
תנו נקודת חולשה אמיתית וספרו גם איך אתם מתמודדים ומגיעים לתוצאות יחד איתה.
5. "ספר/י לי על יוזמות שלקחת או על בעיה מורכבת שנתקלת בה ואיך פתרת אותה?"
התגאו בכישלונות שלכם, הם נתנו לכם הזדמנות ללמידה שלא הייתה מתאפשרת בלעדיהם. תמיד מנו קודם כל את ההצלחות והסבירו למה אתם רואים בהן הצלחות. כשאתם מספרים על אי הצלחה חשוב ביותר להתמקד במה שלמדתם מזה לעתיד.
6. "שמעת על החברה שלנו?"
זה הזמן להפגין ידע ועניין אמיתי בחברה. בררו פרטים על החברה לפני שאתם מגיעים לראיון - כמה שנים היא קיימת, תחומי עיסוק עיקריים, שותפים בולטים ועוד. בימינו אין תירוצים: חיפוש פשוט בגוגל יביא לכם את התוצאות הרצויות ברגע.
7. "מהן ציפיות השכר שלך?"
טרם ההגעה לראיון, חשבו מראש וגם בררו כמה מקובל לשלם לאנשים שדומים לך מקצועית. אם הנושא לא עלה מצד המראיין יש מקום לשאול על השכר ואף להציג את צפיות השכר שלך. שאלות על שכר ותנאים יבואו תמיד לאחר שאלות על התפקיד והארגון.
8. "איפה את/ה רואה את עצמך מבחינת קריירה בעוד שנתיים או יותר?"
זה רק נשמע מסובך. אמרו איך אתם רואים את עצמכם מצליחים בתפקיד אליו אתם מתמודדים בעוד שנתיים, נניח, ובעוד חמש שנים אפשר לספר על שאיפות הקריירה. חשוב שהתשובה שלך תהייה ממוקדת למקום העבודה ולתפקיד, תוכניותיך האישיות אינן רלוונטיות. זו הזדמנות עבורכם להראות עד כמה אתם מעוניינים בתפקיד, עד כמה הוא מאתגר אתכם ועד כמה אתם מעוניינים לעבוד בארגון.
9. "מה היה הכישלון הגדול ביותר שלך, ומה למדת ממנו?"
אל תתביישו לספר על כישלון או טעות, הקפידו שהם יהיו שלכם ולא של מישהו אחר, מה שהמראיין באמת רוצה לשמוע, זה איך התמודדתם ומה למדתם מהטעות.
10. "למה את/ה עוזב/ת את עבודתך הנוכחית, או למה עזבת תפקידים קודמים?"
התכוננו מראש עם תשובה לכל תפקיד כי יש מראיינים שעוברים על כולם - גם אם פוטרתם. בשום אופן אל תלכלכו על המנהל הקודם או על מקום העבודה.
11. "למה את/ה רוצה דווקא את התפקיד הזה?"
למגייס חשוב לדעת שיש לכם עניין אמיתי בתפקיד עליו אתם מתמודדים ושהוא אינו מהווה מקפצה מהירה לתפקיד הבא או כרטיס כניסה לחברה שבה אתם רוצים לעבוד. התעניינות בארגון ובהתקדמות עתידית היא דבר חיובי - אך לעולם לא על חשבון התפקיד עצמו.
12. "למה אין לך המלצות?"
לא כולם עוזבים את מקום העבודה הקודם שלהם בצורה הטובה ביותר. אם פוטרתם, או אם היחסים שלכם עם הבוס הקודם לא הסתיימו על הצד הטוב ביותר, היו עניניים ונסו להציג את העובדות מבלי להשמיץ אותו או את הקולגות.
13. שאלת סיום: "יש לך שאלות אלינו?"
עם סיום הראיון חשוב מאוד לשאול את המראיין שאלות על הארגון והתפקיד, בין אם הוא שואל אותך האם יש לך שאלות ובין אם לא. בהחלט כדאי להכין את השאלות מראש (אפילו בכתב).
להגיע לראיון עבודה הכי מוכנים שאפשר - בעזרת שירות הכנה לראיון עבודה