דמי אבטלה הם תשלום שמשולם מטעם המדינה לתושב, שמטרתו להבטיח לו הכנסה בתקופה שבה הוא מובטל, כלומר: לא עובד, בין או פוטר או התפטר - וזאת עד שימצא עבודה. תשלום דמי האבטלה אינו אוטומטי, הוא מוגבל בזמן ויש לעמוד בקריטריונים כדי לקבל דמי אבטלה - התייצבות בלשכת התעסוקה, צבירת ותק לגיבוש הזכאות והסכמה לקבל עבודה שמוצעת - הם חלק מהקריטריונים, כפי שיוסבר בהמשך. דמי האבטלה משולמים ע"י המוסד לביטוח לאומי, במסגרת מערכת הביטחון הסוציאלי של המדינה.
דמי אבטלה לא מגיעים באופן אוטומטי לאדם שלא עובד. יש לעמוד במספר קריטריונים כדי לקבל דמי אבטלה, והם:
למחשבון דמי אבטלה לחצו כאן
את התביעה לדמי אבטלה יש להגיש בתוך שנה מהיום שבו התייצבתם לראשונה בלשכת התעסוקה.מי שיגיש תביעה לאחר המועד הזה ויימצא זכאי לדמי אבטלה, לא ישולמו לו דמי אבטלה עבור התקופה שקדמה ל- 12 החודשים מיום הגשת התביעה.
שימו לב, אם אתם לא עובדים, לא תוכלו לקבל דמי אבטלה 'לנצח'.
מספר הימים המרבי שתוכלו לקבל דמי אבטלה, נקבע בהתאם לגילכם ולמספר התלויים בכם (בני זוג וילדים).
מספר ימי האבטלה שנקבעו לכם ניתנים לניצול במהלך 12 החודשים, המתחילים ב-1 בחודש בו התייצבתם לראשונה בשירות התעסוקה.
חיילים משוחררים משירות סדיר ומסיימי שירות לאומי זכאים לדמי אבטלה בשנה הראשונה לשחרורם לתקופה של 70 ימים מקסימום.
מי שלומד בהכשרה מקצועית, יש לו פחות מ-12 שנות לימוד והוא זכאי לאבטלה למשך פחות מ-138 ימים, יקבל דמי אבטלה בזמן לימודיו למשך תקופה של 138 ימים לכל היותר.
לפי סעיף 175 לחוק הביטוח הלאומי [נוסח משולב], תשנ"ה-1995, מי שזכאי לדמי אבטלה ובאותו זמן יש לו הכנסה מקצבת פרישה, מגמול פרישה או מקצבת התאמה, ינוכה מדמי האבטלה שלו סכום השווה להכנסתו היומית שמקורה בקצבה או בגמול.
חשוב לציין, כי יש מקרים בהם המבוטח עונה על תנאי זכאות של יותר מקצבה אחת, ולכן חשוב לבדוק את גובה הזכאות. ניתן לבצע בדיקה זו בקלות במחשבון של אתר המוסד לביטוח לאומי.
לשכת העבודה יכולה להפנות מובטל לעבודה "מתאימה", כלומר: עבודה התואמת את סוג העבודה בה עבד המובטל בשלוש השנים הקודמות, או את הכשרתו המקצועית או את השכלתו, ובתנאי שהעבודה תואמת את בריאותו וכושרו הגופני. כן נדרש שהשכר בעבודה המוצעת שווה לפחות לדמי האבטלה שהיו מגיעים למובטל במקרה שהיה זכאי להם.
לגבי צעירים מתחת לגיל 35 - ניתן להפנותם גם לעבודה שלא עונה על התנאים של סוג העבודה והשכר. זאת, לאחר פרק זמן מסוים.
לשכת התעסוקה יכולה להודיע למובטל, כי הוא אינו זכאי לדמי אבטלה (אפילו זמנית), על רקע התפטרות שאינה מוצדקת, סירוב לעבודה או סיבה אחרת. גם אם מדובר בדחיה זמנית, יש להמשיך להתייצב בלשכה כדי לשמור על הזכאות.
במקרה שבו המובטל סבור, כי הסירוב לשלם לו דמי אבטלה אינו מוצדק, הוא יכול להגיש ערר על רישום הסירוב לוועדת ערר של שירות התעסוקה.
בטופס הערר על המובטל לפרט את הסיבות לערעור, ומדוע, לדעתו, החלטת לשכת התעסוקה שגויה. חשוב לפרט את העובדות ולצרף מסמכים תומכים לערר.
לאחר הגשת הערר, מנהל לשכת התעסוקה יוכל לבטל את רישום הסירוב אם ימצא לנכון לעשות זאת, עוד לפני הדיון בוועדת הערר.
*המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד.
למחשבון דמי אבטלה לחץ/י כאן >>>
התפטרות - כל מה שכדאי לדעת כשעוזבים מקום עבודה
5 סיבות שבגללן לא כדאי לכם לעזוב את העבודה
לשכת עבודה: פיטרו אתכם? כך תקבלו דמי אבטלה