ניהול משאבי אנוש הוא תחום המתייחס לניהול כח האדם בחברה, מתוך נקודת הנחה שההון האנושי הוא בעל ערך כמו כל נכס אחר של החברה ולכן יש להשקיע בו. התפקיד כולל עבודה תמידית מול אנשים, מה שאומר שמי שעוסק בתחום חייב להיות "אדם של אנשים", לצד היכולת לראות את צרכי המערכת.
במסגרת התפקיד מנהלת משאבי אנוש אחראית על מגוון רחב של תהליכים הקשורים בעובדי בחברה: גיוס עובדים - כולל ביצוע ראיונות, שיחות עם עובדים ומנהלים, טיפול בהסכמי עבודה והפקת דוחות, התנהלות שוטפת מול מדור השכר, ואף כל מה שקשור ברווחה - כולל פעילויות גיבוש, מתנות בחגים ועוד.
ניהול משאבי אנוש הוא תחום שקיים כמעט בכל חברה, למעט מקומות קטנים במיוחד שיכולים להשתמש בשירותים חיצוניים לצורך העניין. בחברות גדולות יכולה להיות חלוקה ספציפית יותר לתפקידי גיוס, רווחה וכדו' - אבל בהחלט ניתן להשתלב כמנהלת משאבי אנוש במגוון חברות בתחומים שונים.
מבחינת לימודים, ישנו מגוון רחב של תחומים שיכולים להיות רלוונטיים להשתלבות בתחום: מדעי החברה והתנהגות, משאבי אנוש / סוציולוגיה ארגונית/ לימודי עבודה / פיתוח וייעוץ ארגוני ועוד. כמובן שעדיף תואר אקדמי, אך ישנם לא מעט שעוסקים בתחום לאחר שעשו קורס במסגרת לימודי תעודה.
מבחינת ההתפתחות מקצועית, אפשר להתחיל כמנהלת גיוס בחברת השמה או בתפקידי אדמיניסטרציה בחברות קטנות שלא מחזיקות מחלקה ייעודית למשאבי אנוש - ואז מזכירת החברה עוסקת בנושאים האלה, מה שיכול להוות דריסת רגל ראשונית בתחום. מתפקידים אלה אפשר להתפתח ולהתקדם להיות רכזת משאבי אנוש בחברות גדולות יותר, או מנהלת מחלקה במקומות בהם יש חלוקה ברורה לגיוס, רווחה וכדו'.
שלי, בת 39, מנהלת משאבי אנוש קצת למעלה מעשור במכללת סמינר הקיבוצים, מספרת איך הגיעה לתפקיד: "תמיד חלמתי לעבוד במשאבי אנוש והתעניינתי בתחום. בצבא הייתי מ"כית ואח"כ רכזת הדרכה בבסיס טירונים בשירות הצבאי, כך שמגיל צעיר יחסית התחברתי לעולם התוכן ועבודה מול אנשים וזה היה המשך ישיר מבחינתי".
"למדתי תואר במדעי החברה וההתנהגות במכללת ת"א יפו ואחריו תואר שני באונ' בר אילן בהתמחות ארגונית וגישור. בזמן הלימודים עבדתי במכללת סמינר הקיבוצים במגוון תפקידי ייעוץ ושיווק. כשסיימתי ללמוד עבדתי כרכזת גיוס ארצית בחברת אבטחה. כשנפתח תקן במשאבי אנוש במכללה , כמובן שלא הייתי צריכה לחשוב פעמיים, וחזרתי בחודש שישי בהריוני הראשון הביתה לסמינר".
"אתה מחובר לעובדים ולשטח, אבל גם צריך להיות סופר דיסקרטי ולשים גבולות. צריך לב חזק לטיפול במקרים יותר קשים, פרידה מעובדים וכו'".
"אהבת אדם, סבלנות, גמישות, יכולת הקשבה, התפתחות ובשלות אישית, למידה והתעדכנות בתחום, ראייה מערכתית והבנה ארגונית, מיומנויות בינאישיות, תודעת שירות ונכונות לעשות מעבר".
"מגוון ממש: טיפול בפרט, שיחות עם עובדים ומנהלים, ניהול משימות שלי ושל הצוות, הכנת חומרים והסכמים, ראיונות למועמדים, דוחות ובקרות, תכנון אירועי רווחה, חגים וגיבוש, בניית תכנית הדרכות שנתית, טיפול בשי לחג, מעבר על דוחות נוכחות, קשר שוטף מולך מדור שכר, שימועים ועוד ועוד".
"את הדינמיות והאתגר, ההתפתחות אישית, ההון האנושי במכללה, כל יום לומדים וצומחים"
"שהזמן קצר, המלאכה מרובה והביקורת העצמית גדולה. וכמובן שאף פעם לא קל להיפרד מעובדים".
לפי נתוני מתחם השכר "כמה אתם שווים?" אצלנו באתר AllJobs, השכר הממוצע לתפקיד של מנהל/ת משאבי אנוש הוא 13,636 ש"ח.
לנתוני שכר נוספים בתפקיד מנהל/ת משאבי אנוש לחצו כאן >>
בשנת 2021 עלו אצלנו באתר 2,119 משרות לתפקיד מנהל/ת משאבי אנוש, כאשר בממוצע התמודדו על כל תפקיד 39 מועמדים.
למשרות ניהול משאבי אנוש והגשת מועמדות, לחצו כאן >>
לקריאה נוספת על תפקיד מנהל/ת משאבי אנוש לחצו כאן >>
3 טיפים למציאת עבודה ללא פשרות
לעבוד כמנהלי קמפיינים / PPC: איך מתחילים, למי זה מתאים, ומה התפקיד כולל?
מקצועות פיננסיים - סקירת תחום הפיננסים בשוק הישראלי