סקרנו עבורכם את מצב שוק התעסוקה עבור התחומים הבאים. סקירה זו עשויה לעזור לכם לקבל החלטה לגבי לימודים, שינוי קריירה וגם כדי להבין את מצבכם אם אחד התחומים הבאים הינו המקצוע הנוכחי שלכם. אז לפני שיחת שכר ובטוח שלפני שליחת קורות חיים, דעו מהו מצב שוק התעסוקה בתחום ודעו כמה זמן בערך ייקח לכם למצוא את העבודה הבאה.
1. סמנכ"ל כספים
מכונה גם CFO (Chief financial officer), או מנהל כספים, הוא האדם האמון עלהכספים בחברה, על כל המשתמע מכך. עבודה זו כוללת בתוכה בקרה תקציבית, בקרת מיסים, וכן, בקרה על הנהלת החשבונות, חשבי השכר והפעילות החשבונאית בארגון. גם פעולות כמו הכנה לביקורת חיצונית ואפילו הנפקת החברה בבורסה, נעשית תחת פיקוחו של סמנכ"ל הכספים.
מי יכול להיות סמנכ"ל כספים?
סמנכ"ל כספים נחשב לפסגת הקריירה לרואי חשבון וברוב המקרים, יעדיפו לקבל מועמד בכיר בעל הסמכה בראיית חשבון, וכמובן, בעל ניסיון ענף ובכיר מארגונים קודמים.
כפי שאנחנו רואים מדי שנה בדוח שוק התעסוקה שאנו מפיקים, אחד הדברים שמאפיינים משרות בכירים היא התחרות הגבוהה של מועמדים רבים על מעט משרות. זה נשמע קשוח, אבל זה רק הגיוני שבמעלה הפירמידה, יש פחות משרות (כמה מנהלים יש לעומת עובדים זוטרים?), ובהתאם, לאנשים בכירים לוקח זמן רב יותר למצוא עבודה. בדיוק לשם כך, השקנו ב-AllJobs את הליווי האישי לבכירים, אשר מקנה את כל הכלים הייחודיים הדרושים לתהליך ייחודי זה.
2. יועצים ומשווקים פיננסיים
מנהלי השקעות, יועצי משכנתאות ובעצם, אנשים שתפקידם לתת ייעוץ לגבי הכסף שלנו. אנו נתקלים בהם לפני לקיחת משכנתא, או כשנרצה להשקיע את הכסף שלנו בחוכמה, כדי שיניב עבורנו רווחים יפים בעתיד. אחרים, ביניהם יועצי מס, תפקידם לעזור לנו למזער נזקים מול רשויות המס, ולעתים אף לדרוש החזרים המגיעים לנו.
מי יכול לעסוק בייעוץ ובשיווק פיננסי?
בימינו, כמעט כל אחד יכול להיות יועץ פיננסי. זאת מכיוון שמדובר בתפקיד די מעורפל אשר לא דורש תעודות מהעוסקים בו. מאחר והעולם שלנו צועד בקצב די מהיר לכיוון מסחרי יותר, רבים הארגונים הפיננסיים אשר זקוקים לאנשי מכירות טובים. אותם אנשי מכירות, כשהם עוסקים בתחום פיננסי, לא תמיד נדרשת מהם ההשכלה המתאימה לכך.
למעשה, כשהביקוש לעובדים עולה, תמיד יהיו הארגונים שיקפידו על השכלה פורמלית כגון תעודת בוגר מחוג לכלכלה או למנהל עסקים, וישנם אלו שלא יקפידו על כך. כאשר הייעוץ הפיננסי ניתן לכם במסגרת הגוף שמוכר לכם את השירות, כדי לבקש חוות דעת נוספת מאדם מטעמכם. שונה מכל היועצים הללו הוא יועץ המס, אשר אליו מגיעים בדרך כלל באופן פרטי ולא דרך בנקים או מוסדות פיננסים דומים.
3. אנליסטים ומנהלי סיכונים
ניהול סיכונים הינו תחום המתייחס לאומדן הסיכונים הפיננסיים בארגון. עבודתו של אנליסט פיננסי כוללת לרוב, ניתוח דוחות כספיים, מתן המלצות אי דיס המלצות בנוגע להשקעה, מעקב וניתוח פעילויותיה הכלכליות של החברה, או של נכסיה. כמו כן, אנליסט פיננסי יכול לתת תחזית כלכלית לגוף אותו הוא משרת ולמזער נזקים עתידיים. למעשה, האנליסט הוא זה שיעזור לארגון להישאר עם האצבע על הדופק ולשקף לה בכל עת, את מצבה.
מי יכול להיות אנליסט ומנהל סיכונים?
ברוב המשרות ידרשו תנאי סף של תואר בוגר בכלכלה / חשבונאות / או מנהל עסקים. כמו כן, ובמיוחד כאשר מדובר בעבודה בחברה גלובאלית, אנגלית ברמה גבוהה תתקבל בברכה עבור תפקידים מהסוג הזה. שליטה גבוהה באקסל היא גם הכרח - חשיבה אנליטית והבנה מסחרית, יובילו את המועמד להצלחה בתחום זה.
ומה לגבי שכר בתפקידים הפיננסיים?