השאלה באה לברר מהן התכונות שיעזרו לכם למלא את התפקיד. אם תתכוננו לשאלה הזו ותגיעו אליה מוכנים, היא יכולה להיות עבורכם שאלת מתנה. כזו שתוכלו להביא בה את עצמכם לידי ביטוי ולגרום למראיין להבין למה דווקא אתם מתאימים לתפקיד.
כמו לפני מבחן, גם כאן יש להתכונן מראש, ולהבין לעומק את מהות התפקיד, דרישות התפקיד, ואילו תכונות בולטות יעזרו לכם להצליח בו. מומלץ מאוד לקרוא חומר על החברה ברחבי הרשת, להבין מה הפעילות שלה ואיך אתה כמחפש עבודה יכול לתרום לה.
בחרו 3 תכונות שיש לכם, ויכולות לעזור לכם במילוי התפקיד. חשוב שהבחירות יתאימו לתפקיד אליו אתם מתמודדים, כי לכל תפקיד דרושות תכונות שונות.
לכל תכונה כזו הכינו דוגמה מראש שתמחיש איך התכונה הזו עזרה לכם בעבר למלא תפקיד דומה. למשל, אם אתם מתמודדים לתפקיד של קניין – תוכלו להגיד שאתם טובים במשא ומתן, ולחזק את זה עם דוגמה למשא ומתן מוצלח שעשיתם בתפקיד הקודם.
עברו שוב ושוב על מודעת הדרושים וקראו את תיאור התפקיד ודרישות התפקיד, תוכלו להבין מי לדעת המגייסים הוא המועמד המושלם לתפקיד ואילו מיומנויות צריכות להיות לו. הבינו מהי מהות התפקיד ועל מה אתם אמורים להיות אמונים ואחראיים. אם לא הבנתם מספיק, נסו לשאול יותר פרטים על התפקיד כבר בראיון בשלב הראשון של הראיון הטלפוני, עוד לפני הראיון הפרונטלי. ככל שתבינו יותר טוב את תחומי האחריות של התפקיד, תוכלו להסביר איך דווקא אתם מתאימים לו ויכולים למלא אותו בצורה הטובה ביותר.
השאלה של "למה לי לקחת דווקא אותך לתפקיד?" מגיעה לפעמים גם בצורות אחרות כמו "מה הערך המוסף שלך?" וזו יכולה להיות ממש שאלת מתנה למועמדים - זו ההזדמנות שלכם להגיד למה אתם מתאימים לתפקיד, מה הערך שלכם כמועמדים, בתשובה תוכלו להעביר את המסרים והערכים שחשובים לכם ויעזרו לכם למלא את התפקיד, להדגיש את הניסיון שלכם או השכלה רלוונטית או כישורים שצברתם ויתרמו להצלחתכם בתפקיד. שימו לב לא להפגין שחצנות יתר, אלא לתת הסבר מקצועי למה אתם מתאימים לתפקיד. ולא לדבר בזלזול על מועמדים אחרים, המראיין רוצה לשמוע עליכם, והמועמדים האחרים לא רלוונטיים.
לטיפים נוספים צפו בסרטון:
שאלות נפוצות בראיון עבודה
6 כללים שיעזרו לכם לעבור את מבחני המיון בשלום
הכנה לראיון עבודה: האם אתם מתאימים לתפקיד?