קצב החיים המהיר הביא איתו גם לעלייה בקצב החלפת העבודה והקריירה, ויותר ויותר אנשים בוחרים לעשות שינוי קריירה באמצע החיים.
למה דווקא בגילאים האלו עולה הרצון לעשות שינוי בקריירה?
לא מעט אנשים בגילאים האלו רוצים לעשות שינוי תעסוקתי. בדר"כ עד גיל 30 אנחנו מגובשים פחות או יותר במקצוע שלנו, הרבה פעמים היו לנו חלומות גדולים על תפקידים מסוימים ואחרי שהתנסנו בהם תקופה מספיק ארוכה אנחנו מבינים שהחלום לא כל כך ורוד, שהתפקיד בפועל הוא לא מה שחשבת, שרמות השכר הן לא מה שציפית, ומתחילים להיווצר פערים. יש לנו כבר הסתכלות מפוקחת על התפקיד שלנו ותחילת עשור היא הזדמנות טובה לחשוב על הדברים, מה שגורם להרבה אנשים להחליט על שינוי דווקא בגילאי ה-30, 40 או 50.
לפעמים הילדים כבר גדלו, אנחנו יותר פנויים, מבינים שיש לנו עוד הרבה שנים של עבודה לפנינו, ואנחנו רוצים ללכת אחרי הלב.
גם כאן הקורונה נתנה את אותותיה, והורידה את כולנו לתקופה מהגלגל, מה שנתן זמן לעשות חשיבה ולהבין האם אני שבע רצון מהקריירה שלי.
איזה חששות ולחצים עשויים לעלות לפני שינוי כזה?
שינוי קריירה הוא לא פשוט והוא מלווה בהרבה חששות ולחצים: ההבנה שצריך ללמוד מחדש, שמתחילים דרך חדשה מהתחלה, רמות השכר הרבה פעמים יורדות משמעותית, צריך פתאום להשקיע הרבה יותר בעבודה ולפעמים על חשבון הבית. שעושים הסבה צריכים לוודא שהקירות התומכים שלנו: היכולות הכלכליות, המשפחה שלנו יצליחו להחזיק איתנו מהלך לא פשוט כזה ויתמכו בנו.
חשוב לזכור שהסבה לא חייבת להיות 180 מעלות. אפשר לקחת מה שעשינו עד היום ואת החוזקות שלנו, כדי לעשות שינוי שהוא לא מאפס. לבחור תפקידים שמצריכים יכולות וכישורים דומים לאלו שיש לנו ושאפיינו גם את התפקיד הקודם שלנו, ולחפש מקצועות משיקים (משוק ההון לדיגיטל, מהוראה להדרכה וכו'). הסבה כזו תהיה הרבה פעמים קלה וטובה יותר.
ריכזנו עבורכם כמה טיפים שיעזרו לכם לעשות את השינוי בקלות, ויורידו את מפלס הלחץ.
בהצלחה!
רוצים שינוי תעסוקתי? 5 שאלות ממקדות ורעיונות לשינוי קריירה
איך להשתלב בהייטק גם בלי לדעת קוד?
עבודה בזמן מלחמה: מה הזכויות שלכם ומה חשוב לדעת?