השלב הראשון בתהליך חיפוש עבודה בתקופת משבר הוא מחשבה מעמיקה עם עצמכם לגבי התפקידים להם אתם מתאימים והדברים עליהם אתם מוכנים או לא מוכנים להתפשר ובמקביל לכך בדיקה והכרה של השוק בימים אלו שמשתנה בעקבות המצב.
גמישות וכושר הסתגלות אלו תכונות חשובות בזמן משבר. תשמרו על ראש פתוח לתפקידים חדשים או תעשיות שונות ממה שאתם רגילים עד היום ותהיו פתוחים לתחומי אחריות שלא היו ברזומה שלכם עד כה. גם עבודות זמניות שאולי לא שקלתם בעבר, יכולות להיות פתרון מצוין לימים אלו ויכולות לספק לכם כניסה לחברה מסוימת, לתת לכם ניסיון, לעזור לכם לפתח קשרים או פשוט לעזור לכם להתפרנס בימים אלו.
לפעמים נחוץ אפילו שינוי כיוון בקריירה בעקבות המצב אם אתם מגיעים מתחומים שהפעילות בהם הופחתה בשלב זה, אבל חשוב להבין ששינוי כזה לא מחייב התחלה מאפס. ניתן ואף מומלץ לייצר שינוי המתבסס על המקצוע והכישורים שלכם ולנתב אותם לתפקיד אחר.
תתחילו בלשאול את עצמכם שאלות כמו: מה אני אוהב/ת ומתחבר/ת - ומה לא? על מה אני מתגמש/ת ועל מה לא? מהן נקודות החוזקה שלי? מה יותר קשה לי? ממה אני נמנע? ככל שתשאלו את עצמכם יותר שאלות רלוונטיות כך תדעו יותר מה אתם מחפשים ולא פחות חשוב, מה אתם לא מחפשים.
בכל תקופה יש תפקידים אליהם הביקוש גדול יותר וכאלו שהביקוש אליהם מצומצם. בתקופה של משבר אפשר לראות את זה אף יותר. הכירו את השוק ואיך משפיעה עליו המלחמה ואתרו תפקידים בצמיחה.
מצאתם תפקיד שאתם חושבים שאתם יכולים להתאים לו? גשו ותבדקו כמה ביקוש יש לו. אתם יכולים להיכנס אלינו לאתר AllJobs ולחפש את אותו התפקיד (תוכלו גם לצמצם את החיפוש אם תרצו לפי אזור מגורים, משרה חלקית או מלאה ואפשרויות סינון נוספות) ובדקו כמה משרות מופיעות.
לפני שאתם מתחילים לשלוח עוד ועוד קורות חיים, שבו פעם אחת על קורות החיים שלכם ובצעו בהם התאמות לתפקיד אליו אתם מכוונים והתאימו אותם לתקופה.
שימו לב שאתם לא חייבים להכניס לקורות החיים שלכם כל מה שעשיתם בעבר. שמרו על קובץ נקי, מדויק ומתומצת שרלוונטי לתפקידים אליהם אתם מגישים מועמדות. בחרו מה הניסיון הרלוונטי אותו אתם רוצים להציג ומה אתם יכולים להוריד מקורות החיים כי הוא לא מקדם אתכם בדרך לתפקיד.
רשמו בתחילת קורות החיים 3 שורות שיהוו תמצית לקורות החיים שלכם. במיוחד בתקופה זו שאולי אתם מגישים קורות חיים לתפקידים שלאו דווקא עשיתם בעבר, תוכלו לנצל את התמצית כדי לכתוב שורה שמציגה אתכם, את הצהרת הכוונות שלכם, ומיומנויות שמעידות על למה אתם מתאימים לתפקיד.
שימו לב שניסיון תעסוקתי לא חייב להיות הניסיון המקצועי שלכם. אם הניסיון המקצועי שלכם לא בהכרח מתאים לתפקיד שאליו אתם פונים כרגע, תוכלו להדגיש ניסיון אחר שמתאים כמו ניסיון שרכשתם בלימודים (כמו פרויקט גמר, קורסים רלוונטיים), מקומות בהם התנדבתם, תפקיד רלוונטי אם עשיתם בצבא או כל ניסיון שיש לכם שיכול להסביר למה תוכלו לבצע את התפקיד בצורה טובה.
שימו לב שההחלטה אם לשים את ההשכלה, הניסיון התעסוקתי, הניסיון הצבאי או כל ניסיון מקצועי אחר בראש העמוד, תלוי בכם. שימו תחילה את מה שמקדם אתכם לתפקיד הנוכחי אליו אתם מגישים כרגע מועמדות. למשל, אם אתם מגישים עכשיו מועמדות למשרות ביטחון ובשנים האחרונות עבדתם במסעדנות אז אולי הדבר הנכון לעשות יהיה לשים דווקא את הניסיון הצבאי בראש קורות החיים (אם התפקיד שלכם בצבא היה רלוונטי). דוגמה נוספת היא אם אתם דוברי אנגלית שפת אם ואתם מחפשים כרגע משרה בתרגום למרות שבשנים האחרונות עבדתם בכלל באירועים אז הסעיף הראשון שצריך להופיע בקורות החיים הוא ידיעת שפות ולא הניסיון התעסוקתי שלכם. וכן הלאה.
ישנם כמה ערוצים מרכזיים לחיפוש עבודה, נצלו את כולם - במקביל זה לזה.
אתרי הדרושים ובהם AllJobs שמהווה את אתר הדרושים הגדול בישראל, הם הערוץ המרכזי בו אתם צריכים לפעול. אתם יכולים להיכנס אלינו לאתר, להגדיר לעצמכם סוכן חכם לפי התחומים והתפקידים שמעניינים אתכם ולקבל למייל התראות על משרות חדשות שעולות לאתר ויכולות להיות רלוונטיות עבורכם.
העלו לאתר את קורות החיים שלכם כדי שתוכלו להגיש מועמדות בקלות לכל המשרות. אם אין לכם קובץ קורות חיים תוכלו ליצור כזה על ידי אשף קורות החיים שלנו, בחינם.
במקביל לפעילות באתרי הדרושים, הצטרפו לקבוצות מקצועיות רלוונטיות לכם או קבוצות כלליות לחיפוש עבודה לפי אזור מגורים. קבוצות כאלה מקובלות מאוד בפייסבוק ובווטס אפ.
שפרו את הנוכחות המקצועית שלכם ברשת - הצטרפו לקבוצות מקצועיות ותרמו מהידע שלכם על ידי פוסטים או תגובות לפוסטים. שימו לב שהחשבון שלכם נראה מקצועי עם תמונה עניינית (מגייסים מציצים לחשבונות הסושיאל שלכם). כמובן שימו לב שפרופיל הלינקדאין שלכם מעודכן ואיכותי, הגדילו את כמות החברים שלכם בלינקדאין, עקבו אחר עמודי חברה בתחום שלכם, אתרו מגייסות מהתחום שלכם ושלחו להן הודעה יזומה, ובאופן כללי אל תזניחו את הזווית הזו והשקיעו בה קצת זמן ותשומת לב, זה יכול לקדם את מציאת העבודה שלכם ובטח שלא יכול להזיק.
זה הזמן להפעיל את כל הקשרים שלכם ולהיזכר בחברי הילדות שלכם שעובדים כרגע בחברות שאולי רלוונטיות לכם. יידעו את החברים, המשפחה, השכנים והקולגות שאתם מחפשים עבודה. אתם לא יודעים מאיפה המשרה הבאה שלכם יכולה להגיע.
במידה וחברות השמה רלוונטיות לתפקיד שלכם, בדקו ומפו חברות השמה התמקצעות בעולם המקצועי שלכם ופנו אליהן.
השקיעו במשך כל יום זמן קצוב בו אתם עושים משהו לקידום התהליך. כאמור - בדקו את השוק, דייקו את קורות החיים שלכם, פעלו ברשת החברתית, הפעילו נטוורקינג וגם נהלו מעקב מסודר אחר התהליך. נהלו דוח בו עקבו אחר המשרות אליהן הגשתם מועמדות וכאשר תקבלו שיחת טלפון מהמגייסת חשוב שתבינו על איזו משרה היא מדברת ולא תישמעו מופתעים ולא מקצועיים.
תהליך חיפוש עבודה לא תמיד בא בקלות ובמיוחד כאשר יש משבר. המשיכו להגיש מועמדויות למשרות גם אם אתם מקבלים כרגע הרבה דחיות, אל תתייאשו כי בסופו של דבר התפקיד הנכון לכם יגיע.
פתחו מיומנויות חדשות שיכולות לעזור לכם מקצועית ולתת לכם יתרון בשוק העבודה. קיימים היום המון קורסים דיגיטליים וחלק גדול מהם בחינם בימים אלו.
אל תשכחו לשמור על יצירתיות וגמישות כפי שאמרנו בתחילת המאמר ופתחו על ראש פתוח גם לתפקידים שהם לא אחד לאחד מה שעשיתם בעבר או משרות זמניות שיכולות לפתוח לכם דלתות בהמשך ובעיקר לאפשר לכם להתפרנס בתקופה זו עד שהשוק יתאושש והגיוסים יחזרו להיקפים גבוהים. חשבו על מה אתם מוכנים להתגמש - אולי על מרחק גדול יותר מהבית ממה חיפשתם עד היום, אולי על שעות או ימי עבודה מהבית שבעבר היו מבחינתכם קו אדום. זה הזמן לצאת מהקופסה.
היו בעשייה עד למציאת העבודה שלכם. התנדבו בתחום שלכם, זה יכול לפתוח לכם דלתות, לעזור לכם לפתח קשרים, לתת לכם ניסיון נוסף ולעודד את רוחכם וגם כמובן לעזור לזולת.
כולנו בימים לא קלים אבל ארגונים ומגייסות/ים מחפשים עובדים עם מוטיבציה גבוהה וחיוניות. תזכרו כל הזמן שזה לא אתם זה המצב שגרם להוצאות לחל"ת, פיטורים, או הפסקת הפרנסה וזה לא מעיד על היכולות המקצועיות שלכם.
אנחנו מזמינים אתכם לצפות בהקלטת וובינר שקיימנו לאחרונה בנושא "חיפוש עבודה בתקופת מלחמה ומשבר" ולקבל כלים וטיפים נוספים. לצפיה בהקלטת הוובינר >>
בהצלחה!
3 טיפים למציאת עבודה ללא פשרות
מה זה ארטדיירקטור: איך מתחילים, למי זה מתאים, ומה התפקיד כולל?
5 סיבות טובות לחפש עבודה דווקא בחגים