מאת: תומר פורת
יש עבודה גם אחרי גיל חמישים. למרות זאת, בני 50 ומעלה מתקשים לקבל זימונים לראיונות עבודה ולעבור אותם בהצלחה. באופן כללי, משך הזמן שלוקח לבני 50 פלוס למצוא עבודה הוא ארוך מזה של המחפש הממוצע, אך עם קצת סבלנות, הכל אפשרי.
אספנו עבורכם עצות והמלצות לחיפוש עבודה מוצלח בגיל 50 פלוס. ולפניהן: צפו בסרטון ובו סיפורו מעורר התקווה של אוריאל קורניצר.
אל תסתפקו בעיתונים:
גם אם אתם עדיין לא חשים חיבור מבחינה נפשית לאינטרנט, כדאי לחפש גם באתרי דרושים באינטרנט. האמת היא שזה הרבה יותר פשוט ממה שזה נראה, אז כדאי לתת לזה צ'אנס. כמו כן, רוב המעסיקים מפרסמים באינטרנט, אז חבל לפספס הזדמנויות.
כתבו קורות חיים שיעזרו לכם להגיע לראיון:
החוק אוסר אפליית מועמדים בגלל גילם ולכן, אין כל חובה לציין את גילכם בקורות החיים שאתם שולחים. ציינו רק את הפרטים הרלוונטיים למשרה הספציפית אליה אתם פונים.
אל תציינו תארים ותעודות שאינם נדרשים ולא ניסיון תעסוקתי בלתי רלוונטי, או כזה שיכול להכשיל אתכם (כגון תפקיד בכיר מדי). ושוב – לא לשקר אלא לא לציין את המידע.
בראיון העבודה – איך לעשות את הרושם הנכון?
כעת אתם מעוניינים ליצור רושם המאפשר למראיין לראות אתכם בתפקיד אליו אתם מועמדים, ולא יותר מכך. יכולות רבות מידי, הישגים מרשימים שאינם רלוונטיים לתפקיד, לא בהכרח ישחקו לטובתכם:
-
אל תתפתו להפליג בסיפורים לא רלוונטיים, גם אם הם אמיתיים ומעניינים
-
הדגישו את עניינכם בתחום העיסוק של החברה ומדוע התפקיד מושך אתכם
-
אם השכר המוצע נמוך משכרכם הקודם, ציינו את ציפיות השכר הנוכחיות שלכם
-
הדגישו מאפיינים המהווים יתרון כגון קירבת מקום העבודה לבית, שעות העבודה וכד'
-
התעניינות בתפקידים אחרים בארגון, ירמזו שאתם מעוניינים בתפקיד כתחנה זמנית
-
שדרו אופטימיות - מעסיק יעדיף עובדים בעלי ראיה חיובית
היעזרו בקשרים
לסיום, היעזרו בסביבה שלכם ושתפו אנשים בחיפוש העבודה שלכם. לפעמים אנשים שומעים על משרה פנויה אבל אין להם מושג שאתם מחפשים עבודה או באיזה תחום!
ליווי אישי למציאת עבודה בגיל 50 פלוס: תכנית מקצועית בת 5 מפגשים, בה נלמד אותך איך לחפש עבודה ביעילות וכיצד למנף את הגיל והניסיון לטובתך. למידע נוסף>>>