רגע לפני שהתקבלתם לעבודה, המנהל לעתיד רוצה לשוחח עם אחד הממליצים שלכם...
2. קדמו לראש הרשימה בהתאם לרלוונטיות. במידה ורכשתם ניסיון בתחום בו אתם מחפשים עכשיו עבודה, כדאי לשים דגש ולקדם לראש רשימת הממליצים מעסיקים שהכירו אתכם בתחום הפעילות הרלוונטי – זה יכול להיות המנהל הקודם, עמיתים לעבודה, מנהלת משאבי אנוש או אפילו לקוח מרוצה שלכם. חשוב לבחור ממליצים שאתם יודעים באופן ודאי שמעריכים אתכם ויוכלו לעשות לכם יחסי ציבור טובים אצל העסיק הפוטנציאלי. אגב, הגדרות תפקידים כמו מנכ"ל, סמנכ"ל, פרופסור, ראש מחלקה וכדומה משאירים רושם מצוין – כדאי להעדיף ממליצים בדרג בכיר.
3. עדכנו את הממליצים שלכם. חשוב לעדכן מראש את הממליצים שאתם בוחרים על העובדה ששילבתם אותם ברשימת הממליצים כדי שיהיו מוכנים עם המידע המתאים במידה ואכן ייצרו קשר איתם. לשם כך, מומלץ לשמור על קשר עם ממליצים פוטנציאליים וכמובן, להתעדכן במידה וחלו שינויים במקום העבודה שלהם או פרטי ההתקשרות איתם.
במקרים רבים, תתבקשו לספק רשימת ממליצים ארוכה יותר מזו שתכננתם, מה שידרוש מכם להעשיר אותה, גם אם מבחינתכם לא מדובר בממליצים האולטימטיביים. במקרה כזה, דרגו את הממליצים לפי סדר היררכי, כך שבראש הרשימה יופיעו הממליצים המפרגנים מביניהם.