דלג לתוכן ראשי
קורות חיים
שדרוג קורות חיים
כתיבת קורות חיים
מדריך קורות חיים
טיפים לכתיבת קורות חיים
ניהול קריירה
קורס דיגיטלי למציאת עבודה
הכנה לראיון עבודה
הכוון תעסוקתי
ליווי אישי למציאת עבודה
ליווי אישי לגילאי 50+
ליווי אישי לבכירים
שכר
כמה אתם שווים
מחשבון שכר
טבלאות שכר
טיפים למו"מ על שכר
דרושים
דרושים הייטק
עבודה לאמהות
משרות בכירים
עבודה בחו"ל לצעירים
מתאים גם לסטודנטים
מתאים גם לחיילים משוחררים
מתאים גם לציבור החרדי
עבודה גם לבני 50+
עבודה ראשונה
שירותים נוספים
Techit - דרושים בהייטק
זירת הפרילנסרים - XPlace
בדיקת זכאות להחזרי מס
טיפים וכתבות
AllCourses - קורסים אונליין
חשבונית לשכיר ולעצמאי
AllJobs VIP
איקון התחברות
כניסה
הרשמה
גיוס עובדים
מה מעניין אותך?
חיפוש עבודה
|
קורות חיים
|
ראיון עבודה
|
עבודה ראשונה
|
שכר והטבות
|
50 פלוס
|
קריירה
|
בכירים
|
עבודה לנוער
|
עבודה בחו"ל
|
זכויות עובדים
|
עבודה לסטודנטים
אולג'ובס
»
עולם העבודה - מאמרים
»
מדור ארכיון כתבות
»
איך חיפשתם עבודה ב-2016? סיכום שנה
איך חיפשתם עבודה ב-2016? סיכום שנה
רגע לפני שמתחילים את 2017, שווה ללמוד משהו מהדברים שקרו ב-2016. סקרנו עבורכם את המגמות השונות בשנה החולפת וחזרנו עם כמה נתונים מעניינים שיכולים להגביר את הסיכוי שלכם למצוא עבודה
מאת: צוות AllJobs
אנחנו ב-AllJobs, עוסקים כל יום, כל היום, בכל מה שקשור לעבודה וקריירה. האתר אוסף ומרכז תחת קורת גג אחת את כל המשרות במשק (מעל ל-3,000 מקורות) ולכן מהווה ברומטר למצב השוק. מחלקת המחקר שלנו, מפיקה נתונים יומיים ומחזיקה בידע הרחב והמקיף ביותר על המתרחש בשוק העבודה הישראלי. ידע מהסוג הזה, יכול לעזור לנו לקבל החלטות הנוגעות להיבטים שונים בחיינו, כמו: מה ללמוד, באיזה תחום לעבוד, ואפילו היכן לגור.
בכל סוף שנה, אנחנו אוספים את הנתונים האלו ומפיקים
דו"ח מסכם
השופך אור על סוגיות ומגמות מרכזיות במשק, כגון: אילו מקצועות התחזקו ואילו נחלשו, באיזה תחום מחפשים הכי הרבה עבודה וכמה זמן זה לוקח.
ריכזנו עבורכם כמה נתונים בולטים שעשויים לעניין אתכם ולסייע לכם להבין "לאן נושבת הרוח". אנחנו מקווים שתמצאו בהם עניין ותפיקו מהם את המיטב.
מי מקבל את קורות החיים שלכם?
קורות החיים שלכם ינחתו קרוב לוודאי על שולחנה של מגייסת, שתקדיש להם חצי דקה בקושי, 27 שניות ליתר דיוק בממוצע. ועל כן יש חשיבות רבה
לקורות חיים שמותאמים למשרה
ומשקפים את הכישורים והניסיון שצברתם. ומתי המגייסים מקדישים הכי הרבה זמן לגיוס? מסתבר שבתחילת השבוע ובשעות הבוקר. יום ראשון בבוקר זה גם הזמן שבו רוב מחפשי העבודה האחרים שולחים קורות חיים.
ומי מתחרה יחד איתנו על המשרות שיש שם בחוץ?
לפי הדו"ח, רוב מחפשי העבודה הם בני 25 עד 34, ומרבית קורות החיים נשלחים בין 10:00 ל-13:00 בצהריים. התחרות קשה במיוחד במשרות המיועדות לבכירים, עם 131 מועמדים לכל משרה שהתפרסמה בתחום. משרות מבוקשות אחרות השנה היו מתחום הרכש ולוגיסטיקה (88 מעומדים על כל משרה) ובתחומי פרסום שיווק ויחסי ציבור – עם 64 פונים לכל משרה. הסיבה לעליית קרנו של תחום השיווק היא שמדובר בתחום מבוקש, עם יוקה מקצועית ותדמיתית. הביטוי המחופש ביותר באתר הוא צירוף המילים "עבודה מהבית" , על אף שיחסית יש היצע נמוך של משרות מסוג זה.
למרות התחרות הלא פשוטה, בשנה האחרונה בולט גידול במשרות שהמעסיקים הגדירו כמתאימות להורים,
לבני 50 פלוס
ולחרדים. מגמה מבורכת זו מצביעה על השתכללות של השוק והתאמה לאוכלוסיות שונות, תוך הבנה שעובדים יכולים לעמוד ביעדים, גם אם הם לאו דווקא יכולים לעבוד בשעות העבודה המקובלות.
במה אתם הכי רוצים לעבוד?
תחומי
אדמיניסטרציה
ומכירות נהנים מביקוש גבוה מצד מחפשי העבודה, ומנגד הם גם רוויים במשרות. גם קטגוריית "עבודות כלליות" נמצאת בשלישייה הפותחת עם מגוון מקצועות, החל מקופאים ומתדלקים וכלה בעובדים טכניים ומחסנאים. אלו משרות שמתאימות בעיקר לעובדים שרק מתחילים את דרכם בשוק העבודה. המספר הגדול של מחפשי עבודה בתחום הכלכלה והכספים, תואם את היצע המשרות הגבוה בתחום, ונובע מכך שזה תחום שתופס תאוצה ונלמד היום גם בלימודי תעודה.
התחומים שיש בהם הכי הרבה עבודה
מבחינת היצע המשרות, חל זינוק של 42% במספר המשרות בתחומי רכש ולוגיסטיקה, ובביקוש לנהגים, שליחים ומפיצים (26%+). ההסבר טמון כנראה בכך שאנשים קונים יותר ויותר מוצרים אונליין, ולכן עולה הדרישה לאנשים שיאפשרו לקניות הווירטואליות להגיע לפתח ביתנו בפועל. כמו כן, על רקע המצב הביטחוני המורכב, נרשמה עלייה של 40% בביקוש למאבטחים. גם תחום משרות בתחומי מדעי החברה חווה גידול של מעל 20%. כשצוללים פנימה מגלים שמדובר בעיקר על תפקידים בתחום הרווחה, עובדים סוציאליים, פסיכולוגים ומדריכים שיקומיים, דבר המלמד על המצב החברתי מחד ומנגד עלול לרמז על נטישה של עובדים בתחומים אלו, הנחשבים לקשים ולא מתגמלים כלכלית.
שלושת התחומים עם הכי הרבה משרות הם: עבודות כלליות, מכירות ושירות לקוחות.
איפה יש עבודה? נסו בפתח תקווה
תל אביב היא העיר המובילה בתעסוקה מבחינת היצע המשרות, אך גם לאזורים רבים אחרים בארץ יש מה להציע. לפי הדו"ח, בפתח תקווה נרשם בשנה האחרונה הזינוק הגדול ביותר במספר המשרות המוצעות (34%), אחריה נתניה, שמספר המוצע בה גדל ב-24%, וחיפה שרשמה עלייה של 22% במספר מודעות הדרושים.
והכי חשוב - מתי תמצאו עבודה?
תהליך חיפוש העבודה הוא תהליך מורכב שיכול לקחת זמן. אך אך אל ייאוש! על פי הדו"ח השנתי, על אף שוני מסוים בין תחומי העיסוק, מחפש העבודה ימצא עבודה חדשה
תוך כשלושה חודשים בממוצע
. המשיכו לשלוח קורות חיים, להתעדכן במשרות החדשות שעולות לאוויר, להתכונן היטב לראיונות עבודה, ובקרוב מאוד תוכלו גם אתם להיכנס לסטטיסטיקה.
לדו"ח התעסוקה המלא>>>
אולג'ובס: עלייה של 26% בכמות המשרות בתחום ההפצה (The Marker). לקריאה>>>
מדור:
ארכיון כתבות
כתבות נוספות באותו הנושא: