ראיון עבודה נתפס אצל רבים מאתנו, ובצדק, כאינטראקציה בה המראיין שואל את השאלות, ומחפש העבודה הוא המתראיין שתפקידו לספק את התשובות.
זה נכון שהמגייס מוביל את הראיון וקובע את הקצב ואת השאלות שישאלו במהלכו. אך יחד עם זאת, ברוב ראיונות העבודה יש מקום לשאלות של המועמד, מכיוון שגם המעסיק מבין כי קיימות תהיות לגבי מקום העבודה החדש.
2. היזהרו מלראיין את המראיין
גם אם אם מדובר בתפקיד ניהולי - חשוב לזכור שבראיון עבודה אתם קודם כל מתראיינים. לכן, גם אם יש לכם המון שאלות - בחרו רק את החשובות והקפידו לשאול אותן באופן שמכבד את המראיין והארגון.
3. זכרו: גם הדרך בה אתם שואלים חשובה
עשו זאת בנעימות, מתוך סקרנות והיזהרו מלשדר ביקורת ולו הסמויה ביותר. היו רגישים לשפת הגוף של האדם היושב מולכם ואם נראה לכם שהוא חסר סבלנות - הרפו מכך. זכרו – אתם כרגע נבחנים ונבדקים, לאחר שתתקבלו לתפקיד תוכלו לשנות מה שתמצאו לנכון בתחום האחריות שלכם.
מתי הזמן הנכון ביותר לשאלות? סביר להניח שעל חלק מהשאלות תקבלו מענה עוד במהלך הריאיון, אבל אם לא - ברוב המקרים, לקראת סוף השיחה המראיין ישאל את המועמד אם יש לו שאלות לגבי התפקיד. במידה והמראיין אינו משאיר מקום לשאלות אפשר לבקש ממנו בנימוס. בשלב זה, מחפשי עבודה רבים נשארים ללא מילים ולא יודעים מה לשאול את האדם שמולם ואיך לנצל את ההזדמנות שניתנה להם. חשוב להבין שהצגת השאלות הנכונות במהלך הראיון, תסמן אתכם כמועמדים עם יכולת הנעה ואישיות יוזמת – ותעניק לכם נקודות זכות בעיני המראיין.
כדאי להגיע לראיון העבודה הכי מוכנים שאפשר - בעזרת שירות הכנה לראיון עבודה.