הכניסה אל עולם משאבי האנוש היא לא קלה. לא בגלל שהעיסוק בתחום דורש הכשרה ארוכת שנים או ידע מקצועי שקשה לרכוש אותו, אלא בגלל הביקוש הגבוה. מסיבות שונות ומגוונות, הרבה אנשים רוצים להשתלב בעולם משאבי האנוש, ולכן התחרות היא מאוד קשה. כמו בכל חיפוש עבודה, גם כאן כדאי להשתמש בכל גורם שיכול העניק יתרון מול המועמדים האחרים.

איך מתניעים קריירה במשאבי אנוש?
הדבר החשוב ביותר הוא בנייה נכונה של מהלך הקריירה. הנה האפשרויות העומדות בפניכם:
אפשרות א': חברת השמה
הדרך המקובלת היא להתחיל בחברת השמה ומשם להתקדם לתפקידי גיוס בתוך ארגונים ובהמשך – אם רוצים בכך – לתפקיד יותר רחב של משאבי אנוש. אם בחרת בדרך זו, חשוב מאוד לבחור את חברת ההשמה הנכונה. השוק היום מוצף בחברות השמה, חלקן מאוד מקצועיות וחלקן פחות. חשוב לבחור חברת השמה מקצועית, שמתמקדת בתחום עשייה מסוים ועובדת מול לקוחות איכותיים. לא מדובר דווקא בחברות כוח האדם הגדולות, אלא בחברות שבנו לעצמן שם טוב מול הלקוחות. בנוסף, כדאי לחשוב על תחום העיסוק של חברות ההשמה בהקשר של התחום אליו תרצו להתפתח בעתיד. עבודה בחברה שעושה השמה לעולם ההיי-טק, למשל, תסייע להשתלב בתפקידי גיוס בחברות היי-טק. חברות השמה העוסקות בתפקידים זמניים או תפקידי ייצור נחשבות לטובות פחות ויפתחו בפניך פחות אפשרויות בעתיד.
אפשרות ב': תפקיד אדמיניסטרטיבי רחב
להרבה חברות קטנות ובינוניות אין מחלקת משאבי אנוש נפרדת, ולכן מזכירת החברה או המנהלת האדמיניסטרטיבית עוסקת גם בהיבטים של משאבי אנוש כמו ניהול הקשר עם חברות ההשמה, טיפול באירועי רווחה לעובדים ועוד. תפקיד כזה יכול לאפשר בהמשך להשתלב במחלקת משאבי אנוש בחברה אחרת והוא פתוח גם לאנשים ללא תואר רלוונטי.
אפשרות ג': רכזת גיוס בארגון
כאן ניתן לדלג על השלב שמחייב עבודה בחברת השמה ולהתחיל ישר בארגון עצמו. בדרך כלל מדובר בארגון גדול יותר שיש לו מחלקת גיוס שמעסיקה גם מנהלת גיוס, האחראית על התהליכים היותר מקצועיים ונרחבים, וגם רכזת גיוס שעוסקת בעיקר במיון קורות חיים, סינון מועמדים וביצוע ראיונות טלפוניים. ישנם פחות תפקידים כאלה בשוק מאשר תפקידי השמה וקצת יותר קשה להתקבל אליהם, אבל היתרון הוא בכך שאתה כבר נמצא בתוך הארגון, ומשם הדרך לקידום יותר קלה.
אפשרות ד': עבודה במכון מיון
זו אפשרות המתאימה להרבה פחות אנשים. על מנת להתקבל לעבודה במכון מיון עליך להיות בעל תואר ראשון (לפחות) בפסיכולוגיה. בדרך כלל לא מקבלים אנשים בעלי תארים בתחומים משיקים. העבודה במכונים היא מאוד מקצועית ומאפשרת נגיעה רחבה בכל היבטי הגיוס, כולל עבודה מול הלקוחות עצמם. אחרי כשלוש שנים כפסיכולוג תעסוקתי דלתות הארגונים המחפשים אנשי גיוס ומשאבי אנוש ייפתחו עבורך לרווחה. כמו כן, זהו תפקיד שמאפשר עבודה חלקית במקביל להתמחות.
יש לכם קשרים בתחום? זה הזמן להתחיל להשתמש בהם. כמו בכל תחום אחר, זה תמיד עוזר.
הכותבת היא דפנה קינן מור חיים, ניהול משאבי אנוש במיקור חוץ וייעוץ תעסוקתי