כאשר שואלים את מחפשי העבודה מהן השאלות הקשות ביותר עבורם במעמד ראיון העבודה, ישנן מספר שאלות אשר חוזרות על עצמן לא מעט. רבים מתקשים להשיב על השאלות הללו בצורה שתעביר אותם בהצלחה את ראיון העבודה.
2. "כששואלים אותי בראיון מה החולשות שלי, מה להגיד?" (רונית, מצר)
חשוב להבין שכשהמראיין שואל על חולשות הוא מצפה לשמוע חולשה אמיתית שלך, כי הוא רוצה להכיר את התכונות שלך ולבדוק אם את מודעת לחולשות שלך ויודעת להתמודד איתן. ההמלצה שלי היא לתת חולשה אמיתית שאת יודעת להתמודד איתה ביומיום שלך, בעבודה ובכלל, אך לא להביא חולשה בלתי פתורה שמקשה על תפקודך בעבודה כי את לא יודעת להתנהל איתה.
רונית חשבה קצת ואמרה: אני בחורה מאוד רגישה. זה בסדר לומר?
ביררתי עם רונית מה זה אומר רגישה והיא אמרה שיש לה נטיה לקחת דברים ללב ולפעמים להיעלב באופן אישי. שאלתי אותה איך היא מתמודדת עם זה והיא ענתה שכיום, היות והיא מודעת לכך, היא יודעת לומר לעצמה שההערה הייתה עניינית ומקצועית ולא אישית.
התשובה שניסחנו לבסוף הייתה: לפעמים אני רגישה מדי ולוקחת דברים ללב באופן אישי, אבל אני חייבת לומר שאני מודעת לכך ועם השנים למדתי לומר לעצמי מה באמת אישי ומה ענייני ומקצועי ולקבל הערות בהבנה - ואפילו לצמוח מהן.
3. "כששואלים אותי איפה אני רוצה להיות בעוד 5 שנים, אני לא יודע מה לענות" (ניר, ראשל"צ)
ניר שואף להיות סמנכ"ל מכירות, אבל הוא מפחד לומר זאת היום כי הוא מתראיין לתפקיד איש מכירות ומפחד לאיים על המנהל שמראיין אותו. עניתי לניר: קודם כל ניר, נהדר שיש לך שאיפות להתקדם ואני בטוחה שתצליח. בראיון עבודה אתה צריך לחלק את התשובה שלך לשניים: לפרט את התוכניות שלך לטווח קצר ולטווח ארוך.
לטווח הקצר - פרט את השאיפות שלך לשנתיים הקרובות, שהן צריכות להיות במסגרת התפקיד אליו אתה מתראיין - במקרה שלך אתה יכול לומר: בשנתיים הקרובות אני רוצה להתפתח ביכולות מכירה שלי ולהיות הראשון בצוות מבחינת ההגעה ליעדים.
לטווח הארוך - שאיפות להתקדמות הן נהדרות, ואתה יכול לומר: בטווח הארוך אני רואה את עצמי מתפתח בתפקידי ניהול בתחום המכירות, ולבסוף - החלום שלי הוא להיות סמנכ"ל מכירות. כך אתה משדר שאתה אוהב את התפקיד, שאתה מתכוון להצליח בתפקיד הנוכחי ולתת את המירב ושבאופן כללי תחום המכירות הוא התחום שלך.
כדאי להגיע לראיון העבודה הכי מוכנים שאפשר - בעזרת שירות הכנה לראיון עבודה.