מפתחי תוכנה הם בעצם אלו שאחראים להוצאה לפועל של מוצר טכנולוגי שנותן מענה לצורך כלשהו שקיים - אצל משתמשים שהם קהל היעד של המוצר, או צורך שיווקי עסקי של החברה. המפתחים מוציאים לפועל את התכניות שנרקמות בין מנהלי מוצר, מאפיינים, ומעצבים והם אלו שאחראים לספק בסופו של דבר מוצר מוגמר שעובד.
במסגרת התפקיד מפתחי תוכנה מגדירים ועובדים על פיצ'רים חדשים בהתאם לדרישות שמתקבלות מהצוות, מבצעים בקרה על פיצ'רים שיצאו, לוקחים חלק בתהליכי חשיבה ופתרון בעיות.
יש אינסוף משרות פיתוח בשלל תחומים וחברות. אפשר להשתלב בחברת תוכנה שמפתחת מוצרים, ואפשר להשתלב בתפקיד מפתח/ת אינהאוס.
כדי להתקבל לתפקיד של מפתחי תוכנה אפשר להגיע עם תואר בפיתוח תוכנה או מדעי המחשב, אך כיום מוצעים גם קורסים קצרים וממוקדים בנושא, המיועדים למי שרוצה להשתלב מהר בתחום או לעשות הסבת מקצוע. בנוסף ללימודים עצמם, כדי להתקבל לעבודה בפיתוח חשובים מאוד כישורים בינאישיים טובים, יכולת פתרון בעיות וקליטה ולמידה מהירה.
ישנם מסלולי קידום רבים מפיתוח תוכנה. למי שמתעניין בכיוון הטכני, יש אפשרות להתמקצע ולהתקדם לכיוונים של ארכיטקטורת מידע ועיצוב, או לחילופין התקדמות רוחבית - ללימוד שפות פיתוח נוספות, תשתיות שונות. במסלול הניהולי אפשר להתקדם לניהול צוותים וקבוצות פיתוח, ובמסלול העסקי אפשר לעבור לניהול מוצר, הגדרת המוצרים ולתפקידים נוספים מחוץ לפיתוח.
מזית, בת 36, עובדת כמפתחת מ-2010 במגוון חברות ותפקידים. "זה תחום שניתן לנסות בו עוד ועוד דברים, לא חייבים ״להיתקע״ על הדבר הראשון שניסיתם. אני בכל עבודה התנסיתי בטכנולוגיות שונות, מוצרים שונים, חברות בעלות אופי שונה ותחומי עיסוק שונים לחלוטין עד שהחלטתי מה באמת מעניין אותי".
הגעתי דווקא מעניין בתחום הביולוגי, תכננתי ללמוד מדעי המוח אבל רציתי גם שבפרקטיקה תהיה לי עבודה יציבה בתנאים טובים לאחר מכן. השילוב הוביל ללימודי ביואינפורמטיקה (שזה תכלס מדעי המחשב עם התמחות בפתרון בעיות ביולוגיות ע״ שימוש בכח החישובי) ותוך כדי הלימודים התאהבתי דווקא בחלק של מדעי המחשב.
"היתרונות של התחום הזה הן שתמיד מעניין, תמיד מאתגר. יש תנאים טובים, אפשרויות קידום מרובות ופיתוח אישי בלתי נדלה. אפשר לנסות המון דברים עד שמוצאים ומתמקדים במה שבאמת מעניין אותך. החסרונות הם שיש שעות מרובות של ישיבה מול המחשב וזה לא מתאים לכולם. בנוסף, חשוב למצוא מקום שמכבד את האיזון בין הבית לעבודה ושדוגל בפיתוח של האנשים שבו ורואה בהם כנכס אמיתי ולא כמשאב".
"הגדלת ראש, יכולת ריכוז ופתרון בעיות, יכולת עבודה בצוות, למידה עצמית ורצון להתמקצע בטכנולוגיות. יכולת לקיחת ownership והובלה של איזורים מסויימים".
"אם אני מגיעה למשרד, אני עוברת אצל כולם להגיד שלום, מגיעה למטבח לקפה ודיבורים להתעדכן. עוברת על מיילים, נכנסת לקונטסט עבודה מיום קודם, מפתחת, נמצאת בישיבות שקשורות לפיצ׳רים שלי, מוניטורינג לפיצ׳רים שיצאו".
"אנשים ואתגרים, השפעה ממשית על המוצר והמשתמשים בו".
"כמעט ואין - אולי קצת בירוקרטיות, בעיקר בתאגידים, פחות בסטארטאפים. חוץ מזה, הרגעים הכי קשים שהיו לי הם לעזוב מקום עבודה, זה קשה להתנתק ממקומות שנקשרת אליהם ושאתה מרגיש מוערך בהם. בסופו של דבר, בחוויה האישית שלי, הכי חשוב זה האנשים שסביבי, המנהל הישיר, החברים לצוות והתרבות האירגונית שמעריכה ומקדמת את הפרט - טכנולוגיות באות והולכות, מוצרים משתנים. האנשים זה מה שעושה את ההבדל".
לפי נתוני מתחם השכר "כמה אתם שווים?" אצלנו באתר AllJobs, השכר הממוצע לתפקיד התחלתי של פיתוח תוכנה עומד על 14,0818 ₪. לנתוני שכר נוספים בתפקידי פיתוח תוכנה לחצו כאן >>
למשרות ראשונות בתחום פיתוח תוכנה והגשת מועמדות, לחצו כאן >>
3 טיפים למציאת עבודה ללא פשרות
איך לבקש העלאת שכר? 6 טיפים ששווים זהב
עבודה בזמן מלחמה: מה הזכויות שלכם ומה חשוב לדעת?