מאת ליאת בן תורה, מומחית כתיבת קורות חיים
לציין את הגיל? ראשית, אציין כי החוק אוסר אפליית מועמדים בגלל גילם. יחד עם זאת, מגייסות מקבלות בדרך כלל דרישת גיל ברורה וכשאינן מוצאות את הגיל בקורות החיים הן מסיקות כי המועמד מבוגר.
לציין את כל מה שלמדתי או עשיתי? כמו בפירוט הניסיון התעסוקתי - אל תציינו תארים ותעודות שאינם נדרשים, זה רק מעמיס על קורות החיים מידע מיותר. חשוב לציין בעיקר את ההשכלה שקשורה לתפקיד הספציפי שאליו אתם פונים.
מה להוסיף כדי להתבלט? במכתב המקדים, הדגישו שיש לכם עניין בתחום העיסוק של החברה ומדוע התפקיד מתאים לכם. בנוסף, הבליטו מאפיינים נוספים המהווים יתרון עבורכם כגון קירבת מקום העבודה לבית, שעות העבודה, סביבת עבודה דינאמית וכו'.
לציין ציפיות שכר? רק במידה וצוין במודעת הדרושים כי יש לציין ציפיות שכר – חשבו מה הסכום שעבורו תסכימו לקבל את התפקיד, בררו זאת באמצעות טבלת שכר שמעודכנת באתר, וציינו את ציפיות השכר שלכם בהתאם.
קיימות שתי דרכים לציון גיל באופן מקדם: הראשונה תהיה להוסיף קטגוריה בסוף קורות החיים שתקרא "פרטים אישיים" ושם לציין את שנת הלידה - כך אנו מקווים שקודם יקראו על הניסיון התעסוקתי ורק אחר כך יקראו את פרמטר הגיל. האפשרות השנייה היא מה שאני קוראת לו "עוגן גיל"; לא לציין גיל, אך לאפשר למגייס להבין מה גילכם באמצעות ציון שנות השירות הצבאי, או פרמטר אחר שיכול להעיד עליו - אם הגיל חשוב למגייס, הוא יוכל להבין אותו מהמסמך.
להרחיב על הניסיון שלי? כן, אבל רק על הניסיון התעסוקתי הרלוונטי לתפקיד לגביו אתם פונים. פירוט אודות ניסיון תעסוקתי לא רלוונטי עלול לגרום לתחושה של עומס או להעלות חשש שאתם Over-qualified, מה שיכול להרתיע מנהל. לכן, לא כל תפקיד שעשיתם לפני 20 שנה יכול להיות רלוונטי למשרה שאתם רוצים. ציינו את התפקידים של השנים האחרונות, והדגישו את אלה שממש דומים לתפקיד אליו אתם פונים כעת. כמו כן, רצוי לבנות מס' קורות חיים בהתאם לתפקיד ולתחום.
ליווי אישי למציאת עבודה בגיל 50 פלוס: תכנית מקצועית בת 5 מפגשים, בה נלמד אותך איך לחפש עבודה ביעילות וכיצד למנף את הגיל והניסיון לטובתך. למידע נוסף>>>