בשעה טובה - קיבלתם זימון לראיון העבודה המיוחל. ומה עכשיו? האם אפשר פשוט להגיע אליו? עדיף שלא. ראיון עבודה הוא נקודה מכריעה בניהול הקריירה. אם הגעתם עד שם, כדאי לבוא אליו מוכנים.
1. בואו בגישה חיובית
זו אינה קלישאה - הגישה שתביאו איתכם לראיון עבודה היא החשובה ביותר. שאלו את עצמכם "את מי המראיין הולך לפגוש?" האם הוא יפגוש אדם שבוטח בעצמו או אדם הססן? אדם נרגן ונרגז או אופטימי וחיובי? ממוקד או מפוזר? צאו מתוך נקודת הנחה שזה לגמרי בידיכם ובעבודת ההכנה שתעשו. אם תהיו במיטבכם בראיון, זה יוקרן על ידי המסרים המילוליים והלא מילוליים שלכם (טון דיבור, שפת גוף וכדומה).
2. דעו מדוע אתם מתאימים לתפקיד
מכירים את השאלה – "למה אתה חושב שאתה המועמד המתאים ביותר לתפקיד?" רוב הסיכויים שהיא תישאל במהלך הראיון בנוסח זה או אחר. לכן, חשוב שתדעו מה אתם מביאים לתפקיד. הדרך לעשות זאת היא על ידי ניתוח דרישות התפקיד ובדיקת אילו תכונות ומיומנויות יש לכם שבזכותן אתם יודעים שתצליחו. אם תגיעו עם בטחון ביכולת שלכם להצליח בתפקיד, אתם תקרינו זאת למראיין.
3. הכינו שיעורי בית
למדו על הארגון, על המראיין (אם אתם יודעים מיהו) ועל התפקיד. לא הצלחתם להשיג מספיק מידע? לא נורא – זו עדיין הזדמנות נפלאה להכין לעצמכם שאלות שמעניינות אתכם על התפקיד ולהציג אותן בראיון ברגע שבו המראיין ישאל אם גם לכם יש שאלות.
4. התייחסו לראיון כאל פגישה עסקית
בראיון עבודה, מצפים מכם שתדעו לשווק את עצמכם ואת מידת ההתאמה שלכם לתפקיד. כמו בפגישה עסקית; יש חשיבות לכימיה שתצרו עם המראיין, לאמינות שתשדרו לו ולאווירה הטובה שתהיה ביניכם.
5. היו מוכנים לשאלות בעייתיות
אם כבר מדברים על אוירה טובה בראיון – זו נוצרת על ידי ביטחון אמיתי בתשובות שלכם. לכן, התכוננו לשאלות שעשויות ליצור בכם תחושת לחץ: שאלות על קורות החיים שלכם, נסיבות עזיבה, חוסר בממליצים או כל שאלה שכיחה אחרת בראיון עבודה שאתם יודעים שהתשובה שיש לכם עבורה אינה מספקת. ההכנה המומלצת היא ניסוח תשובה מוכנה מראש וביצוע סימולציה על אופן המענה.
לכתבות נוספות בנושא ראיון עבודה
כדאי להגיע לראיון העבודה הכי מוכנים שאפשר - בעזרת שירות הכנה לראיון עבודה
שאלות נפוצות בראיון עבודה
מרכז הערכה: מבט מבפנים
בחנו את עצמכם: האם אתם מוכנים לראיונות עבודה?