"אני אוהבת ללכת לעבודה כי אני יודעת שמפנקים אותי בדברים מסוימים", מספרת מעיין, שעובדת בחברת הייטק. "העבודה היא מסביב לשעון. אני עובדת משמונה בבוקר עד שבע בערב ולפעמים נשארת שעות נוספות ויש תורנויות לילה, כי אנחנו עובדים עם לקוחות מחו"ל, אבל תמיד כיף להגיע לעבודה ולגלות שהמטבח עמוס באוכל טרי, שמכון הכושר במרחק הליכה ושיש חדר שיש בו סוני פלייסטיישן בו ניתן לפרוק אגרסיות ולנקות קצת את הראש".
חברות הייטק רבות מפרגנות לעובדים בהטבות מגוונות. לדברי הדס בן זיו סולניק, מנכ"ל מרכז הדס לניהול המשאב האנושי, "הטבה בעבודה" היא מונח בו אנו משתמשים בכדי לתאר את אותן תוספות מיוחדות אשר קיבלנו במקום העבודה. אבן שושן מגדיר את המונח "הטבה" כ"תשלום חד פעמי הניתן לעובד לפנים משורת תנאי עבודתו". זו ההגדרה המילונאית של אבן שושן, אולם היא מגדירה רק אספקט אחד של העניין, שכן תדירות והיצע ההטבות של מעסיקים גדל בשנים האחרונות ובעצם מתקיימת תחרות סמויה בין מקומות העבודה לגבי מגוון ואופי ההטבות אותן נותנים לעובדים. המובילים בתחרות זו הינן חברות ההיי טק, בהן המגוון והיכולת לענות לצרכים של העובדים גדולה ורחבה בהיקף ובהשקעת משאב זמן וכוח אדם שיעסקו בנושא".
הדס מספרת שבין ההטבות הגמישות בהייטק ניתן למצוא השתתפות הארגון בסדרת מפגשים עם פסיכולוג, כרטיסים למופעים והצגות למבוגרים וילדים, גן הפועל בחופשים של משרד החינוך בצד קייטנות, חנייה חינם באזורים בהם קיימת בעיית חניה, מינוי שנתי למרכזי ספורט, נופשונים המשלבים עבודה ומשפחה, ביטוחי בריאות מסוגים שונים, ארוחות צהריים במסעדות על בסיס של שיגרה ועוד.