לא פשוט לשלב בין הקריירה לחיי המשפחה ושאר המחויבויות בחיינו, אך ניהול זמן יעיל יאפשר לנו להספיק יותר וליהנות יותר מכל העולמות. להלן קיצורי דרך שיקלו עליכם את מלאכת התכנון.
לא מספיקים ללכת למספרה או לקרוא את הספר החדש שקיבלתם לפני חודשיים? הקצו זמן ביומן לא רק לפגישות עם אנשים אחרים, אלא גם לדברים שאתם רוצים להגשים בעצמכם - פגישה עם חבר, סידור הבית או אמבטיית שמנים. קביעת מועד ספציפי מגדילה פלאים את הסיכוי לכך שהתכנון שלכם ייצא לפועל.
לפעמים התחושה היא שהלו"ז צפוף ואנחנו דוחים משימות ופגישות, קובעים לדבר "אחרי החגים", לחזור למישהו בהמשך השבוע וכו'. אם אתם עמוסים, נסו לקבוע פגישות גם לעוד חודשיים, גם אם מדובר במפגש חברתי. תתפלאו עד כמה היומנים של כולם פנויים וגמישים חודשיים קדימה.
נסו לשלב פעילויות מעולמות תוכן שונים, לדוגמה, צאו לקניות עם חברה טובה וקנחו בקפה, טיילו בפארק ועשו ספורט עם הילדים או שלבו אותם במטלות הבית. ביקור בסופר יכול להיות ממש חוויה בגילאים הצעירים. ייתכן שתגלו שזה גם כיף וגם יעיל.
סמנו בלוח הזמנים שלכם משימות קבועות, שחוזרות על עצמן מדי שבוע. לדוגמה, קבעו דייט עם בן הזוג כל יום שני בשעה 21:00, דאגו לסידור קבוע לילדים באותן שעות או קבעו בילוי עם אחד הילדים. הדבר יחסוך תיאומים לאורך השבוע וייצור שקט נפשי. גם אם בשבוע מסוים צריך להזיז את הפגישה ליום שלישי או לבטל, השאירו את הסידור הקבוע על כנו.
אם לפניכם נסיעה ארוכה לבד, אתם יכולים לתכנן לנצל את הזמן לשיחות טלפון. ערכו רשימה של טלפונים לא דחופים מספר ימים לפני הנסיעה. זה נכון גם לטלפונים שאתם רוצים ליזום וגם לשיחות נכנסות – בקשו מכל מי שלא התפניתם אליו לחזור אליכם בשעה הרלוונטית.
אוזניות הן דבר מאוד יעיל. לא תאמינו כמה שיחות אפשר להספיק בזמן ביצוע מטלות בית רוטיניות.
כשאתם מתנדבים לקחת על עצמכם משימה מסוימת (לארח את המשפחה, להשתתף בוועדת כיתה), רצוי להעריך קודם כל כמה זמן זה דורש מכם (כמה שעות בדיוק), ואיפה הדבר משתלב לכם ביומן. עם כל הרצון לפעילות העשרה או התנדבות - אם אין באמת מקום פנוי ביומן, הפעילות הנוספת רק תגרור מתח ורגשות אשם.
שתפו את המשפחה (בן זוג, ילדים) בכך שאתם מנהלים את הזמן שלכם. אם הילד שלכם רוצה ללכת לסרט או לקנות נעליים – בדקו איתו יחד ביומן ושבצו את הפעילות בזמן המתאים. הדבר יצור תיאום בין בני המשפחה ובאותה הזדמנות תתנו לילדים מתנה לכל החיים - היכולת לתכנן זמן.
בכל מוצאי שבת הקדישו לפחות שעה לתכנון השבוע הקרוב, החלו מהצבת העוגנים, והמשיכו לפי תעדוף עדכני התואם למשימות החדשות.
פרגנו לעצמכם על ההצלחות, אך גם אם יש פערים בין התכנון למה שקורה בפועל, המשיכו לתכנן, ובחנו את הפערים בין מה שתכננתם לבין מה שבוצע בפועל. נסו להסיק מסקנות. תכנון זמן הוא מיומנות נרכשת, ואתם בתהליך למידה. מכאן ניתן רק להשתפר!
תנאי עבודה - רילוקיישן
האם AI הולך להחליף אותנו בעבודה בזמן הקרוב?