סקר חדש שנערך על ידי מחלקת המחקר שלנו במהלך מבצע "עם כלביא", משקף תמונת מצב של שוק העבודה בזמן לחימה עצימה. הנתונים מעידים על רמת עמידות גבוהה של המשק – עם אחוז גבוה של עובדים שהמשיכו בשגרת עבודתם, פרודוקטיביות שנשמרה, וגמישות מצד המעסיקים. לצד זאת, הסקר חושף פערים: נשים ועובדים שאינם מוגדרים כחיוניים חוו פגיעה תעסוקתית, עומס רגשי ותחושת חוסר ביטחון בשיעורים גבוהים יותר.
הסקר נערך בקרב 173 עובדות ועובדים במהלך ימי הלחימה, במטרה לספק כלי מקצועי להבנת המצב בשטח, לגיבוש מענים מדויקים ולחיזוק האוכלוסיות הפגיעות יותר.
29% מהמשיבים שהמשיכו לעבוד, דיווחו כי התפוקה שלהם נשארה גבוהה בתקופת הלחימה. בחלוקה בין גברים לנשים עולה כי, 26% מהנשים השיבו שהיא נותרה אותו הדבר או עלתה, בדומה ל-32% מגברים שדיווחו. נשים ציינו במיוחד את הקושי לשלב עבודה עם טיפול בילדים בזמן סגירת המסגרות החינוכיות.
כיצד המצב השפיע על התפוקה שלך בעבודה?
עם זאת, ראינו שהיתה הבנה מצד המעסיקים למצב בו נמצאו עובדיהם, והם גם יחד. 60% מהמשיבים ציינו שהמעסיק גילה גמישות והתחשבות משמעותית או חלקית, 13% נוספים ציינו שבקושי ו-27% ציינו שלא הייתה התחשבות כלל.
בנוסף, המעסיקים נטו להתחשבות רבה יותר כאשר זה נגע לנשים. 46% מהנשים דיווחו על התחשבות משמעותית מצד המעסיק, זאת לעומת 33% בקרב הגברים. בנוסף, 30% מהגברים ציינו שלא הייתה התחשבות כלל, לעומת 24% מהנשים.
האם המעסיק גילה גמישות והתחשבות?
ליאת בן תורה שושן, סמנכ"לית תחום קריירה והשמה ב-AllJobs: "דווקא ברגעי משבר המשק הישראלי גילה עמידות, אבל הסקר גם הציף את המחירים; נשים, הורים צעירים ועובדים שאינם חיוניים נשאו בעומסים כבדים יותר - והם היו זקוקים להתאמות אמיתיות, לא רק תפעוליות אלא גם רגשיות. האחריות של כולנו היא לוודא שהם לא נותרים מאחור באירועים הבאים."