משרות רבות בשוק מיועדות, באופן מוגדר או לא, לעובדים בטווח גילאים צעיר יותר, כגון חיילים משוחררים, סטודנטים או בוגרי תואר ראשון בתחילת דרכם המקצועית. באופן טבעי, חיפוש העבודה של חייל משוחרר המחפש עבודה מועדפת יהיה שונה מזה של מנהל חשבונות מדופלם בשנות ה-40 לחייו, המבקש להתקדם במעלה סולם הקריירה שלו.
מה מאפיין את העובדים הצעירים של ימינו?
אם פעם העובדים חיפשו עבודה אחת לטווח ארוך - הצעירים של היום מחפשים יותר. הם מחפשים לא רק שכר, אלא גם אתגר, עניין וסביבת עבודה דינאמית ונעימה. חלקם הגדול יגדיר מראש את העבודה המבוקשת כ"זמנית", היות וזאת רק תחילת הדרך עבורו.
האינטרנט והסלולר הם חלק בלתי נפרד מהם ומשליך על כל תחומי החיים שלהם - ביניהם גם חיפוש העבודה. המדיה של ימינו מאפשרת לצעירים גישה ישירה למגייסים ולמעסיקים, והם בהחלט מנצלים אותה.

עובדים צעירים: מחפשים אתגר, לא רק שכר
מתאימים את גישת הגיוס למועמד הצעיר
הגדרתם את פרופיל המשרה לעובד צעיר? כדאי לרענן גם את תהליך הגיוס ולהתאים אותו לקהל היעד המבוקש.
להלן 6 טיפים שיסייעו לכם לגייס עובדים צעירים בצורה יעילה יותר:
1. גייסו באופן ישיר – ללא מתווכים
בעידן המודרני, בו הטכנולוגיה חותרת באופן מתמיד לקיצור תהליכים, הדורות הצעירים הפכו לבררניים יותר. אם פעם חברות ההשמה היו הבחירה הטבעית עבור מחפשי העבודה, כיום הם מעדיפים לוותר על התיווך ושואפים ליצירת מגע ישיר ככל האפשר עם המעסיק. לכן, מומלץ לוותר על חברות כוח אדם/השמה/מכוני מיון/מבחנים ממושכים ומפרכים, העלולים להרתיע את הקהל הצעיר מכניסה לתהליך.
2. התאימו את הגיוס לעידן הדיגיטלי
המדיה הכתובה הולכת ונעלמת, ועמה גם הרלוונטיות של מודעות הדרושים במוספי העיתונים. מומלץ להתמקד בזירה דרכה מתנהלת מסת הצעירים העיקרית בימינו, והיא האינטרנט. נצלו את כל הכלים שמציע לכם העולם הזה, ובראשם אתרי הדרושים, על שלל האפשרויות שהם מציעים לכם. כן, גם אי-מייל הוא כלי גיוס לגיטימי.
3. נצלו את הרשתות החברתיות לתהליך הגיוס
העולם הוירטואלי שייך, נכון להיום – לצעירים, ואלו לא חוששים להשתמש בפלטפורמה הזו כדי לנצל באופן מרבי את המעגלים החברתיים שלהם. וודאי נתקלתם לא פעם בסטטוסים בפייסבוק המבקשים את עזרת החברים בתהליך החיפוש.
אין סיבה שתישארו מחוץ לחגיגה: פרסמו ברחבי הרשתות חברתיות (פייסבוק, לינקדאין, טוויטר ועוד) את המשרה המבוקשת שלכם, וכך תגדילו את הסיכוי לכך שהיא תגיע לעיניים הנכונות.
4. צאו מהקופסה - גם בראיון עבודה
אין רע בראיון במתכונתו הקלאסית בתוך המשרד. אולם ראיון מחוץ למשרד (בבית קפה, למשל) ישדר למועמד רושם של ארגון צעיר ובעל ראש פתוח – רושם שישליך גם עליכם כמעסיקים. השאירו את גישת הראש הפתוח גם להמשך הראיון: אם המועמד מעוניין להציג לכם תיק עבודות וירטואלי או פרופיל אינטרנטי – זו לא נקודה לרעתו, אלא להפך. זה רק אומר שהוא מתמצא במדיה העכשווית והולך עם הקידמה.
5. ותרו על הרשמיות ודברו בגובה העיניים
הדבר נכון גם למודעות הדרושים שלכם וגם לראיון העבודה עצמו. עשו ככל האפשר כדי להפוך את הראיון לרציני אך קליל, ונסו לנהל אותו באופן שלא יגרום למועמד לחוש מאוים. המודעות שלכם צריכות להיות ממוקדות ומנוסחות היטב ולייצג אתכם בכבוד. כדאי לדבר אל קהל היעד הצעיר בשפתו, אולם רצוי לא להגזים. למשל, "ללא ניסיון – לייק!" נשמע מוגזם ומתאמץ מדי.
6. שווקו את המשרה למועמד
אופציות תעסוקתיות רבות עומדות בפני הצעירים ועליכם למשוך אותם דווקא אליכם. מדוע התפקיד מיועד דווקא לצעירים? מהם היתרונות שמציעה המשרה לאדם בגילו? דאגו להבהיר את הנושא הן במודעת הדרושים והן בראיון העבודה. ציינו באופן מושך צ'ופרים וגורמי משיכה בולטים, כגון תנאי שכר גבוה, גמישות בשעות, אפשרויות קידום ועוד.
רוצים להישאר מעודכנים? הצטרפו לקהילת מנהלי הגיוס שלנו בלינקדאין!