הזמן הממוצע שמוקדש לכל קובץ קורות חיים הוא כ-15 שניות. לכן, אם זומנתם לראיון, כנראה שלפחות "על הנייר" יש לכם את מה שצריך כדי לאייש את התפקיד המבוקש. עכשיו רק נותר להגיע ולגבות באופן אישי את הרושם שנוצר. רוצים לעשות את זה כמו שצריך?
מועמדים רבים מתקשים לענות על שאלה זו, בעיקר כי הם לא מבינים מה המראיין רוצה לשמוע. חשוב למסור מידע שרלוונטי לתפקיד אליו אתם מתראיינים. זו לא הזמנה להיסחף בסיפור חייכם. כדאי למקד את התשובה על ציר הזמן: ציינו מה תפקידכם הנוכחי/האחרון, את הרקע שלכם, מאיזה עולם אתם באים ומה אתם מחפשים כיום (מה תרצו לעשות בעתיד הקרוב). לדוגמה: "הי אני דנה, התחלתי כנציגת שירות בחברת סלולר גדולה, ותוך כדי כך למדתי לתואר ראשון בכלכלה. לאחר מכן נפתח בחברה תפקיד של אנליסט אותו מילאתי שלוש שנים וכעת אני מחפשת את האתגר הבא שלי בחברה גדולה יותר". נסו להכניס את ההסבר למסגרת של שתי דקות לכל היותר, נמצא שרוב האנשים יאבדו את הקשב מעבר לכך. התאמנו על זה!
זו גם בדיוק השאלה שהמראיינ/ת מנסה לענות עליה, לכן כדאי שתעזרו לו/ה. התמקדו בשלוש תכונות שלכם שמשמעותיות לתפקיד, ואם אפשר תנו דוגמה, כיצד התכונות האלה באו לידי ביטוי בעבר במילוי משימה דומה. דוגמה טובה שמוצגת כסיפור טוב, יוצרת עניין וגורמת למראיין להכיר אתכם יותר לעומק. לכן כדאי מאוד לחשוב על התכונות החשובות לתפקיד ועל דוגמאות מבעוד מועד. שתי דוגמאות טובות זה די והותר.
חברות מעדיפות תמיד להעסיק אנשים שנלהבים לעשות את התפקיד. לפעמים תשוקה לתפקיד, חשובה יותר מקבלות: התלהבות, עניין אמיתי, ורצון ללמוד את החברה - אם יש לכם את זה באופן טבעי, אין סיבה להסתיר זאת. ואם להיפך, קצת הלכתם לאיבוד בתהליך חיפוש העבודה, ואתם לא סגורים על אופי התפקיד או החברה, הקפידו לעשות שיעורי בית, ומצאו את הנקודות שהכי מדברות אליכם. אף אחד לא רוצה להרגיש שבוחרים בו כפשרה. עוד טיפ קטן: אם עד סוף הראיון תהיו בטוחים שגם אתם ממש תשמחו לעבוד במקום שאתם מתראיינים אליו - תאמרו זאת באופן ברור; "אני אשמח לקבל את התפקיד הזה", "אני אשמח לעבוד כאן". אולי זה מפתיע, אך זה בכלל לא ברור מאליו, ומועמדים שלא מראים התלהבות יכולים להפסיד לטובת מי שכן.
שאלות נפוצות בראיון עבודה
להשיב נכון: "ספר לי על עצמך"
כך תעברו בשלום ראיון עבודה מחוץ למשרד