בתהליך חיפוש העבודה מתחיל קשר עם מעסיק פוטנציאלי ואנחנו לא תמיד יודעים מתי להעלות את הנושא הכספי - מיד? או אולי להמתין ולדעת קודם שהתקבלתי? ברוב המקרים, המגייס כבר יציג לכם את השאלה בעצמו. זה יכול לקרות כבר בתחילת התהליך, או רק לקראת סיום. במצבים מסוימים, כדאי לכם להעלות את הנושא בעצמכם.
במהלך הראיון הטלפוני, יתכן וישאלו אתכם לגבי ציפיות השכר שלכם. תיאום ציפיות עשוי לחסוך זמן יקר לשני הצדדים. בדיוק כפי שבעת רכישת רכב נהוג לבדוק מראש אם המחיר גמיש או לא, כך גם המעסיק רוצה לדעת אם הוא יכול להרשות אתכם לעצמו, אם אפשר לנסח זאת כך...
אם אתם יודעים בדיוק מה נחשב עבורכם לקו אדום אותו לא תסכימו לחצות בשום פנים ואופן, ואין לכם שום כוונה להתרוצץ בין ראיונות עבודה כשהנושא הזה אינו בהיר, אז אל תמתינו שהצד השני יציג את השאלה - עשו זאת בעצמכם. בכל מקרה אחר בו אתם רוצים את התפקיד ואין לכם בעיה להגיע ולהקשיב למה שיכולים להציע לכם, עדיף שתמתינו עם זה עוד קצת.
במהלך ראיונות עבודה, אם קיבלתם את הרושם שמדובר בראיון ראשוני בלבד, בחברה הנוהגת לבצע כמה ראיונות (רמז לכך: ראיון ראשון מנוהל בדרך כלל על ידי איש גיוס וראיון מתקדם יותר מנוהל מול מנהל ישיר) אז לא יהיה עיתוי טוב יותר להעלאת הנושא, אם בכלל. עם זאת, עדיף לשמור זאת לסוף השיחה, לאחר שהספקתם לדבר על נושאים מקצועיים יותר.
ולסיכום: כדי להצליח במשא ומתן, עליכם להאמין בעצמכם. אם ערכתם בדיקה מקיפה בטרם שיחת השכר, האמינו כי מדובר בסכום שמגיע לכם, כי אתם מתאימים לתפקיד. עם זאת, הימנעו מקיצוניות והשתמשו בשיקול דעת – לפעמים למקום העבודה יש עוד יתרונות שלא מתבטאים בשכר ובתנאים, כמו הזדמנות לצבור ניסיון מקצועי שיעזור לכם בעתיד, קרבה גיאוגרפית לבית, סביבה חברתית נעימה, פעילויות רווחה ועוד.
מגיע לכם יותר? גלו מהו השכר המקובל בכל תפקיד במתחם השכר שלנו