כמה פעמים מצאתם את עצמכם מתעכבים בעבודה, מאבדים תחושת זמן ועוזבים את המשרד רק בשעות הערב המאוחרות? כמה פעמים אמרתם לעצמכם שהיום תצאו מוקדם ונשארתם עד הלילה או הבטחתם שתגיעו לאירוע של מכרים ובגלל ששקעתם עמוק בעבודה - שכחתם שהוא בכלל מתקיים?

עובדים רבים חשים כי מופנות אליהם דרישות ההולכות וגדלות עם הזמן, מה שמחייב אותם להישאר שעות רבות בעבודה. בד בבד, קיימות הדרישות המשפחתיות להשקעת זמן איכות בילדים ובבן או בת הזוג.
לא מדובר רק בתופעה ששוחקת אותנו ופוגעת ברצון שלנו להתמיד עבודה לאורך זמן. לדברי גילה זילברשטיין-קסטיאל, מנחת סדנת קואוצ'ינג ב"בית דרך חיים", השגת דרך לאיזון בין השניים, תבטיח בריאות נפשית וגופנית – ולצורך כך יש להציב גבולות.
"חישבו על זה כך: על כמה אנשים שמעתם שעל ערש מותם, ברגעים האחרונים של חשבון נפש הביעו חרטה כי "הם לא השקיעו מספיק זמן בעבודה שלהם?", היא תוהה. "168 הוא מספר השעות שיש בשבוע. נתון מספרי, אשר משותף לכל אדם, ללא קשר לרקע הסוציו אקונומי שלו או למקצועו. מאה שישים ושמונה שעות, מהם נוריד 49 שעות בממוצע, המוקדשות לשינה, מה שמותיר לנו מעט מדיי שעות לעשות את כל מה שאנו מצפים לעשות במהלך שבוע נתון. כל זאת כשאנו רוצים להיות העובד המצטיין, בן הזוג המצטיין ההורה המצטיין ועוד".
אז כיצד מצליחים לשלב בין קריירה לחיים אישיים? מדובר בחשבון נפש שכל אחד צריך לעשות עם עצמו. אבל יש לנו כמה טיפים שאולי יעזרו לכם להתחיל במלאכה.
1. הגדירו את סדרי העדיפויות שלכם בחיים
אף אחד לא יכול לעשות במקומכם את סדרי העדיפויות שלכם. למעשה, הצעד הראשון הוא לשבת ולרשום את כל הדברים אותם אתם מעריכים והם חשובים לכם, בכל האספקטים של חייכם: לספק לילדים חינוך טוב, לעבור לבית גדול יותר, להתקדם בעבודה וכולי. כל אלה דברים שממילא אנו חושבים עליהם, אלא שהפעם דרגו אותם לפי סדר עדיפות, מה קודם למה. דרוג כזה עוזר לשים את הדברים בפרופורציה מתאימה. אמרו "לא" למה שאינו נמצא בעדיפויות החשובות לכם.
2. למדו לנהל את הזמן שלכם ביעילות
קודם כל - המנעו מדחיינות. עבור רבים מאיתנו העומס שנוצר, אינו קשור לקושי המשימה, אלא לעובדה שדחינו את ביצועה עד לרגע האחרון. שנית, שימו לעצמכם דד ליינים ברורים לכל משימה, וגם הקפידו שלא לעבור אותם.
3. השאירו את העבודה בעבודה
זה קשה לרובנו, אך האם עבודה בערבים או בסופי שבוע תואמת את סדר העדיפויות שלכם? אם התשובה היא לא, זה הזמן להפסיק להציץ למייל בשישי בערב, או לנהל שיחות עם הבוס בשבת בבוקר. בכלל, אם זה אפשרי - סגרו את הסלולארי שלכם כשאתם בבית, לפחות לשעות בהן אתם עם המשפחה.

4. תכננו פעילות זוגית/משפחתית קבועה
ארוחות ערב משותפות, אסיפות משפחתיות, בילוי משותף בחיק הטבע, בילוי זוגי חברתי קבוע ועוד. בניית תא משפחתי יציב ותומך, הוא הבסיס, המסייע להתפתחות מקצועית. בחרו להתמקד במשפחה קודם, תחושות הסיפוק מכך יתנו לכם להרגיש, שכל מאמציכם בעבודה הם עבור דבר מה בעל ערך.
5. בחרו יום בשבוע בו תצאו מוקדם מהעבודה
או אפילו נסו להגיע להסדר של יום חופש אחד בשבוע, קבוע או משתנה, אותו תקדישו לעצמכם, לבילויים, לימודים, הכשרות מקצועיות או לזמן איכות עם המשפחה. נסו לסיים את המשימות הדחופות יום קודם, כך לא תגררו יסורי מצפון או מטלות ליום החופש שלכם.
6. גם בזמן העבודה אפשר לנוח
סדרו את לוח הזמנים, כך שתוכלו לצאת להפסקת צהריים רגועה וצרו הפסקות קצרות בין משימה למשימה, למילוי המצברים והטענת האנרגיות.
7. הזכירו לעצמכם שאתם לא מתחרים עם הקולגות שלכם
יש אנשים שמשקיעים יותר זמן בעבודה, כי זה טבוע באופי שלהם. אתם לא מוכרחים לוותר על זמן איכות עם המשפחה או על ערב רגוע בבית רק בגלל ששמתם לב שישנם מספר עובדים שנשארו במשרד אחריכם. יתכן שהם הגיעו הבוקר מאוחר למשרד או שיש להם משימות דחופות שהם התחייבו לסיים.

8. הקפידו לצאת מהעבודה בזמן שקבעתם לעצמכם
כמובן שמותר לחרוג מדי פעם מלוח הזמנים, אבל אל תהפכו את החריגות להרגל. צאו מהעבודה בלי יסורי מצפון, יש משימות שבהחלט אפשר לדחות למחר.
9. אל תתחייבו מראש על משימות או פרוייקטים גדולים
אם אתם לא עומדים בלחץ או בדרישות. אתם יכולים כמובן לנסות לבדוק אם זה עובד במהלך תקופת ניסיון, אבל אם לא, אל תחזיקו בכח עבודה שגובה מכם מחיר נפשי או פוגעת בחייכם האישיים! יש מספיק עבודות בחוץ שיאפשרו לכם איזון שכזה.
10. גם לכם מגיע לצאת לחופשה מדי פעם
נכון, לפעמים זה נראה שהמשרד יקרוס בלעדיכם, אבל בואו נהיה כנים - הוא ישרוד גם אם תיעדרו ממנו שבוע, ואפילו שבועיים. הקפידו לקחת חופשה מהעבודה לפחות פעם בשנה (או חופשות קצרות לאורכה).