מאת: בתיה וייסמן
מדיה חברתית היא טרנד עולה ומרכזי במערך החיים שלנו - כשבתוכו גם תחום חיפוש העבודה, וגם תחום הגיוס. אך מחקרים עדכניים חשפו אמת קצת פחות זוהרת, והראו שגיוס דרך רשתות חברתיות הוא לא אפקטיבי ואמין כמו גיוס במקורות ה"מסורתיים".
ואחרי שלוקחים את זה בחשבון: אנחנו מאמינים שתמיד כדאי לשלב כמה מקורות גיוס כדי להשיג את התוצאה הטובה ביותר. לכן חשבנו שנכון להכיר לכם כלי נוסף, שיוכל לשדרג לכם את התהליך - טוויטר.

כמה מעסיקים מצטיינים מרחבי העולם כבר משתמשים נכון בטוויטר ככלי גיוס. הנה כמה מהם.
UPS jobs
החברה לא מסתפקת בציוצים הנוגעים ליח"צ או למשרות פנויות. היא מנהלת קשר תדיר עם העוקבים אחריה ומגיבה בזריזות לכל שאלותיהם. כך העוקבים לא תופסים את החברה כ"ישות חסרת פנים", אלא כגוף חי ונושם שמאחוריו אנשים אמיתיים וכשותף אמיתי לדרך - ולא כעוד חשבון טוויטר.
ברקע של עמוד החברה מופיעים קישורים לחשבונות טוויטר אחרים של החברה. הדבר מעודד את המבקרים בעמוד ליצור קשר עם החברה במספר דרכים, בהתאם לצורך שלהם.

Life at Google
גוגל מציגה מידע ברור ונהיר, עם קישור בולט לאתר החברה. בעמוד הגיוס של החברה, הנקרא "החיים בגוגל", ניתן לחוות את אופי העבודה בארגון ואת התרבות הארגונית הייחודית דרך תמונות, קטעי וידאו ופרסומים לגבי אירועים קרובים.
גוגל משתמשת בתמונה של עובדיה כתמונת רקע ומספיק להסתכל על תמונת הפרופיל כדי להבין את הכוח של החברה בגיוס ושימור עובדים. בעמוד מפורסמות, כמובן, משרות פנויות בארגון.

PepsiCo Jobs
החברה הפכה את הנוכחות שלה בטוויטר לנגישה ואנושית, על ידי הצגת אנשי צוות הגיוס ופרטיהם ברקע העמוד. החברה מזמינה את העוקבים להשתתף בשיחות ולחקור את הזדמנויות התעסוקה הבינלאומיות שהיא מציעה. החברה משתפת סרטוני וידאו, תמונות, מוצרים ומבצעים חדשים וכמובן משרות פנויות ומגיבה באופן קבוע לשאלות של העוקבים אחריה.

באותה נשימה, כדאי לציין שכנראה שגם אם תעשו הכל נכון - האתגר שלכם במשיכת עוקבים ומועמדים לעמוד יהיה גדול יותר משל חברות אלו. סקר שערכנו ב-2013 בקרב מחפשי עבודה ישראלים, מצא כי רק 1% מהם יבחר לחפש עבודה בטוויטר. מאז המספרים גדלו, אולם הם עדיין לא מתקרבים למספרים של המועמדים הנמצאים בפייסבוק, לינקדאין ובאתרי הדרושים. או במילים אחרות: זה לא אתם, זה הם.
האתגר: למשוך את המועמדים המתאימים ב-140 תווים
כיצד בכל זאת תפיקו מטוויטר את המיטב? ממבט ראשון, נראה כי שימוש ב-טוויטר ככלי גיוס הינו פשוט וקל: יש לפתח קהל עוקבים (followers) גדול ולהתחיל לצייץ. יחד עם זאת, ההגבלה של טוויטר ל-140 תווים לציוץ מגבילה את אפשרויות התיקשור משמעותית.
אז כיצד "תצייצו" נכון? הנה 4 טיפים:
1. צרו נוכחות ומיתוג מעסיק בעמוד
חובה לשמור על קשר רציף וישיר עם העוקבים, תוך שמירה על ענייניות וייצוגיות. ספקו מידע ורקע ברור על החברה, גם בתחומים שהם מעבר לגיוס נטו (כמו עולם התעסוקה, למשל). יחד עם זאת, מומלץ להימנע מעדכונים תכופים מידי או מעדכוני יח"צ רבים, אשר מעיקים על העוקב ומרתיעים אותו.
2. התמקדו ב"ציוצים" שמדברים לאנשים
מחקר של MIT מצא כי הציוצים הפופולאריים ביותר הינם ציוצים המכילים שאלות לעוקבים או מכילים מידע. ציוצים כלליים יותר, בסגנון "status update" זוכים לפופולאריות הנמוכה ביותר. המסקנה: שאפו ליצור יותר Engagement (מעורבות פעילה) מצד העוקבים שלכם, והציעו להם תכנים שידברו אליהם ויעוררו דיון בקרבם.
3. תַקשרו לא רק את המותג – אלא גם את האנשים מאחוריו
חוץ מתחום העיסוק של הארגון, העמוד צריך לשקף את התרבות הארגונית הייחודית שלו. ניתן לעשות זאת על ידי שיתוף העוקבים במה שקורה מאחורי הקלעים שלכם: אירועים פנימיים מעניינים, פרסומים תקשורתיים ועוד. מומלץ בחום לשלב תמונות וסרטונים בתכנים אלו.
4. השתמשו ב-טוויטר לשמירה על ויראליות בכל הערוצים שלכם
הפניות ויראליות הן חיוניות בכל פלטפורמה אינטרנטית. קשרו את עמוד ה- טוויטרשלכם לחשבונות מדיה חברתית אחרים של החברה ולעמוד הדרושים שלה. זאת כדי לשמור את העוקבים שלכם אצלכם ולחשוף אותם לערוצים אחרים שלכם – כולל הצעות העבודה אותן אתם מציעים.
מבט מבפנים: כך נראה גיוס העובדים של טוויטר