מאת: מערכת AllJobs
אם אתם יושבים שעות רבות במשרד, אתם בוודאי מעוניינים ליצור סביבת עבודה נעימה. אך כיצד יוצרים אווירה נעימה, כשהעבודה ממוקמת ברחוב אפור ועמוס, המשרד בגודל מטר על מטר, השולחן מעץ פשוט והנוף הוא של בטון ישן? קבלו מגוון טיפים קטנים, אך בעלי משמעות, שיהפכו לכם את השהות היומיומית במשרד לקצת יותר כיפית וצבעונית.
צאו מהשטח האפור
"רובנו עובדים בשטחים אפורים - עבודה שממוקמת ברחוב לא יותר מידי צבעוני ואטרקטיבי שאם לא היינו עובדים בו לא היינו סתם כך תרים בו; משרד קטן המכיל המון שטחים קטנים בתוך חלל גדול ("אופן ספייס"), הגורם לרעש, ריבוי גירויים, חוסר ריכוז ותחושת צפיפות וחוסר אינטימיות, תחושה ש"אין לנו לאן לברוח - אם אנחנו עצבניים מהבוס, רבנו עם החבר או סתם עוברים יום מרגיז", אומרת אוה סמואלוב מעצבת הבית של ה"דיזיין סנטר" ומסבירה ש"בכל מקרה ומצב, כדאי לקחת את מה שתחת שליטתנו המלאה, כדי לגרום לנו לקצת יותר הנאה, שמחה ונועם במקום עבודתנו, הרי אנחנו מבלים שם, ברוב המקרים ,יותר מאשר בביתנו שלנו, אז למה לא להשקיע מעט כדי לעשות לנו טוב על הנשמה?".
סמואלוב טוענת, שכמו שהפתגם הוותיק "משנה מקום משנה מזל" מעיד על שינוי בהרגשה ובהוויה כתוצאה משינויים חיצוניים, כן נכון הדבר לגבי שינויים קטנים בסביבה הפיזית המשפיעים על התחושה הפנימית שלנו. "ברוב מקרים, איננו יכולים לשנות את המיקום או את מבנהו הפיזי של המשרד. זאת ועוד, גם לרוב אין בידינו שליטה על סגנון הריהוט והאבזור במקום עבודתו (מסך מחשב קטן; שולחן צר וקטן; צבע קיר ירוק), ולכן רצוי לא להתמקד במה שאיננו יכולים לשנות, אלא להשלים עם עובדות אלה, ומאידך להתמקד במה שכן ביכולתנו לשנות".
וכאן יש בהחלט מה לעשות! ראשית, יש לבחון מחדש את פינת העבודה הקטנה שלנו- איך היא בנויה, האם ממוקמת על יד קיר, האם מיקום הישיבה הוא עם הגב לדלת הכניסה לשטח המשרד, האם היא מצויה בזוית, היכן ממקומות נקודות החשמל והטלפון ועוד.
שנית, יש לשים לב האם במהלך העבודה נוצרים קשרי עין בין שאר עובדי המשרד או האם לכל אחד פינה פרטית משלו המבודדת על ידי מחיצות קיר. ודבר אחרון שיש לאמוד לפני שמתחילים לבצע את השינויים הוא גודל שטח העבודה, שהוא זה, שיכתיב בסופו של דבר את אופציות ה"משחק" העיצובי.
לאחר שהערכנו את כל המדדים הנ"ל נתחיל לחשוב, בעזרת דמיון מודרך מה עושה לנו טוב. נעצום את העיניים ונחשוב אילו אביזרים, חפצים וצבעים עושים לנו טוב.
לדוגמא, אם אנחנו מתחברים לצבע הכחול והוא מזכיר לנו ים, חופש ומרחבים, אז נוכל להשקיע בעלות נמוכה יחסית במשטח לעכבר בגוונים הכחולים, בהחלפת העכבר לעכבר המתהדר בגוונים אלו או שנרכוש מעמד לניירת בגווני הכחול. כל פריט קטן פונקציונאלי המכיל את הצבע המועדף עלינו כבר יוצר אצלנו תחושה של מקום מוכר, נעים יותר ואישי יותר וזו תחושה שבהחלט כדאי ורצוי לחוש במקום שהוא הכי רחוק מהמקום הפרטי שלך.
טאץ' אישי
ברוב מקומות העבודה תולים בכל עמדה לוח שעם קטן, שבו ניתן לתלות מסמכים חשובים, טפסים ורשימות טלפונים חשובות. השתמשו בלוח זה. הוסיפו לו תמונות של מי שאתם אוהבים (חברה; אח קטן; סבתא ;החתול שלכם) או של מקומות שאתם אוהבים (חוף הים הנידח מהטיול לברזיל; המאצ'ו פיצו עם החברה בפרו). בנוסף, הכניסו ללוח כל מה שמעיד עליכם ועל אופייכם- סטיקר שאתם מתחברים אליו, גלויה מעניינת, כרטיסי ברכה מיוחדים ולרומנטיים שמבניכם, אפילו תוכלו להדביק פרחים יבשים בין הטפסים ליצירת מראה אביבי ורומנטי.
בנוסף, פריטים כמו נרות עם הריח החביב עליכם המשולבים עם מעמדי נרות צבעוניים או עם עיטורים מיוחדים יוצרים תחושה של חמימות וביתיות ומשרים אווירה יותר נינוחה ושלווה.
דבר נוסף, עליו ממליצה סמואלוב, הוא לקחת בחשבון שימוש בהומור.
"הוסיפו פסלון קטן וצבעוני של פיל לשולחן העבודה שלכם, מחזיק פתקיות בצורת קרוקודיל עם אבנים נוצצות וכדומה. "שימוש בפריטים עם הומור עובד גם על התת מודע שלנו ומאפשר לנו להיות הפי בגם בימים שבהם נדמה שהכל אפור. לא תאמינו איזה שירות הם יעשו למצב רוח שלכם ושל כל מי שמגיע לאזור העמדה שלכם - פטנט נהדר לשבירת הקרח עם העמיתים לסביבת העבודה".
ומה עוד?
לדעת סמואלוב, מה שהכי מפריע לעובדים הישראלים במקום עבודתם הוא היעדר האופי וחוסר הייחודיות בעמדת עבודתם. "העובדה כי החותם האישי או הטאץ' הייחודי המבדיל כל אדם מרעהו באופן טבעי וברור מתמסמס כשמדובר בפתרונות משרדיים למקומות עבודה, ועל כן רובנו מרגישים "תלושים" או "לא מחוברים" לפינה שבה אנחנו אמורים להיות במלוא אוננו".
לכן, ממליצה סמואלוב להעשיר את פינת העבודה באביזרים אישיים - פרטיים העושים לנו טוב על הנשמה : צבע, ריח, תמונות, פריטים משולבי הומור ועוד. עם זאת, סמואלוב ממליצה לא לשכוח את כללי היסוד ליצירת סביבה פיסית נעימה בכלל וסביבת עבודה ראויה בפרט : שמירה על סדר, ניקיון בסיסי, פתיחת חלון לזרימת אויר קבועה, הסטת הוילון לקבלת אור וחיוך קבוע. 