כולם חולים, או לפחות כך נדמה. מרגישים את זה בעיקר בבתי חולים, בבתי ספר, ובמקומות עבודה, שמהם נעדרים בימים אלה הרבה מאוד אנשים.
שפעת היא מחלה מאוד מדבקת. עיטוש, שיעול ומגע ידיים (שנגעו קודם לכן באף, בפנים או במישהו או מישהי חולים) עלולים להעביר את הנגיפים מאדם לאדם. השפעת מדבקת עוד לפני פרוץ המחלה ועד שלושה עד חמישה ימים לאחר שפרצה, וזה יכול להסבביר למה המשרדים ריקים. אם גם אתם חליתם והפסדתם ימי עבודה, מה המשמעות של זה מבחינת שכר?
לפי החוק, ימי מחלה הם ימי היעדרות (באישור רופא). לפי החוק מגיעים לכל עובד יום וחצי מחלה בתשלום בכל חודש עבודה מלא, עד למקסימום של 90 ימי מחלה. עבור יום המחלה הראשון לא ישולמו דמי מחלה. עבור היום השני והשלישי ישלומו דמי מחלה בגובה 50% מהשכר הרגיל ובעבור היום הרביעי ואילך, דמי המחלה הם בגובה 100% מהשכר הרגיל.

דברים נוספים שכדאי לדעת:
בנוסף לזכות הבסיסית לדמי מחלה, קיימים חוקים נוספים המעניקים זכות להיעדרות, בהתאם לתנאים הקבועים בהם, ועל-חשבון מכסת ימי המחלה שצבר העובד, כדוגמת:
- מחלת ילד - ע"פ החוק, הורה רשאי להיעדר מעבודתו עקב מחלת ילד (עד גיל 16) עד 8 ימים בשנה, לצורך טיפול בילדו החולה. הללו יקוזזו מיתרת ימי המחלה של ההורה. במשפחה חד הורית גדלה המכסה ל 16 ימים בשנה. את האישור עבור מקום העבודה ניתן לקבל מרופא הילדים.
- מחלת בן זוג / הורה - ע"פ החוק, עובד רשאי להיעדר מעבודתו עקב מחלת הורה (הורה בן 65 ומעלה שדרושה לו עזרה בפעילות יומיומית) או בן זוג עד 6 ימים בשנה, לצורך טיפול בחולה. הללו יקוזזו מיתרת ימי המחלה של העובד. עם זאת, לא כל מחלה מצדיקה היעדרות מסוג זה, ומצבו הרפואי של החולה חייב להיות כזה המחייב עזרה, ועל פי אישור רופא.
- מחלה בעת חופשה - במידה ובמהלך חופשה העובד חלה, ימים אלה לא יקוזזו כדמי חופשה.
- פיטורין - לא ניתן לפטר עובד בעת חופשת מחלה. אם עובד פוטר לפני שחלה, יש לאפשר לו למצות את ימי המחלה הצבורים לזכותו מכח החוק, טרם ניתוק יחסי העבודה - הם לא יחשבו כחלק מתקופת ההודעה המוקדמת. לאחר סיום יחסי עבודה (מכל סיבה שהיא) העובד אינו זכאי לפיצוי בגין ימי מחלה שלא ניצל. המצב היחיד בו משולם פיצוי בגין ימי מחלה שלא נוצלו הוא בעת פרישה לפנסיה. פיצוי זה אינו ניתן מכוח החוק אלא על-פי הסכם העבודה, והוא נהוג בעיקר במגזר הציבורי.
אם יש לכם שאלות, אני וכל המומחים של AllJobs לצדכם ואנחנו זמינים בכל מקום שבו נוח לכם להיות: בטלפון 077-6-000-000 בפייסבוק ובאתר.לכתבות נוספות במדור שכר והטבות