האם אתם מבצעים ראיונות טלפוניים? אם לא - כדאי לכם להתחיל. ראיון טלפוני עשוי לחסוך לכם לא רק זמן רב - אלא גם כסף, במיוחד כאשר מדובר במשרות רבות שצריך לאייש.
אך החיסכון הוא לא רק שלכם, אלא גם בזמנו של המרואיין. כאשר הוא מגיע אל סף משרדכם לראיון עבודה הוא מפנה זמן, מתלבש בהתאם ונוסע עד אליכם. שלא נדבר על כך שהוא מטפח תקוות לגבי מקום העבודה - ולגבי סיכוייו למצוא עבודה חדשה.
אך האם ראיונות טלפוניים לא גוזלים זמן מיותר בפני עצמם? התשובה לכך היא לא. מדובר בהשקעה שווה, מכיוון שהיא מתקזזת עם השקעות נוספות שכבר לא תצטרכו להקריב. ראיון טלפוני ממוצע אורך כרבע שעה (תלוי מאוד בסוג המשרה שתרצו לאייש ובסוג הסינון שיש לערוך למועמדים) - בממוצע חצי מהזמן שתשקיעו בראיון פרונטאלי. עכשיו תכפילו זאת ב-5, 10 ו-15 מועמדים - ותבינו כמה זמן אתם מרוויחים פה, למעשה.
2. סדר על הנייר, סדר בראש: בנו מראש תרשים זרימה לראיון
כאשר הזמן שלכם לשיחה טלפונית הנו קצר יותר - כדאי שתהיו ממוקדים. כדאי לנהל את הראיון הטלפוני לפי שלבים, בדומה לראיון פרונטאלי - כאשר כאמור, השאלות הנשאלות מבחינתכם הנן החשובות ביותר, המהוות תנאי סף.
הנה תרשים זרימה מומלץ לראיון כזה:
הצגה עצמית -> בירור באם המועד נוח -> הצגה קצרצרה של התפקיד והארגון -> שאלות הבסיס שלכם אל המועמד (קודם מקצועיות, אחר כך אישיותיות ולאחר מכן פונקציונליות) -> תיאום ראיון פרונטאלי (במידה והתשובות השביעו את רצונכם והתרשמתם לטובה).
3. שאלתם שאלות? היו קשובים למה שהמועמד אומר ומשדר
נצלו את שיחת הטלפון המקדימה כדי להתרשם מהמועמד. שאלו את עצמכם: האם השיחה עמו מעוררת את סקרנותכם כלפיו, או דווקא מצננת אותה? מעבר להתאמה שלו לדרישות התפקיד, זוהי הזדמנות נפלאה מבחינתכם להתרשם מיכולת הביטוי של המועמד, הרמה האישית שלו ומידת שיתוף הפעולה מצידו.
4. זכרו שזהו אינו ראיון רגיל - והתחשבו בסיטואציה
ראיון עבודה טלפוני הוא ראיון עבודה לכל דבר, למעט התזמון. מדובר ב"ראיון פתע" כזה שלא ניתן להתכונן אליו מראש. מסיבה זו, יש סיכוי שתתפסו את המועמדים שלכם במצב שאינו נוח לקיום שיחה שכזו – אם הם עם הילדים שצועקים ברקע, בתור לסופרמרקט או אפילו במקום העבודה הנוכחי שלהם, במידה והם מחפשים עבודה במקביל להיותם מועסקים. כדאי לגלות הבנה כלפי אותם אנשים ששלחו אליכם קורות חיים בכוונה להיות במיטבם ברגע שתתקשרו. ובכל זאת, נסו לקבל את התנאים האופטימליים לשיחה, ושאלו את המועמד אם נוח לו לדבר כרגע. אם חייגתם במועד שאינו נוח, כדאי לנסות לתאם מועד אחר לשיחה - ולא להחמיץ מועמד שראוי ומתאים לתפקיד.
בהצלחה!