ישנם מקרים בהם משרה שהעליתם ופרסמתם - לא מצליחה לגרוף מספיק קורות חיים. כדי לוודא שמצב כזה לא יקרה, חשוב לשים לב לשני מישורים במודעה: קטלוג וניסוח.
צעד ראשון: שיוך נכון של המשרה
כשמעלים משרה לאתר, ישנם 3 פרמטרים שצריך להקפיד ולבחור נכון: קטגוריה, אזור וסוג משרה.
חשוב מאוד לקטלג ולשייך את המשרה למקום הנכון בכל שלושת הפרמטרים האלו, כדי שהמועמדים שמחפשים אותה – ימצאו אותה בקלות. זכרו: אנשים רבים מחפשים עבודה דרך הרובריקות האלו - ושיוך נכון יגדיל את מספר הפניות המתאימות למשרה.
בנוסף, קטלוג נכון יעזור לפלח את קהל היעד שהכי רלבנטי למשרה, בעוד ששיוך לא נכון יביא לכם מועמדים שלא עונים על דרישות התפקיד ויפגע בהצלחת הפרסום.
אז איך מעלים משרה באופן נכון?
בחירת קטגוריה:
בשדה זה עליכם לבחור את קטגורית האב שאליה משתייכת המשרה - וכן את קטגורית הבן, שמהווה למעשה את התפקיד עצמו.
לדוגמה: שירות לקוחות---> מנהל מוקד
בחירת אזור:
בשדה זה, יש לבחור את מיקום העבודה (כלומר - היכן המועמד יעבוד בפועל) מתוך רשימה של כל היישובים בישראל. אפשר ואף רצוי גם לציין רחוב ומספר בית, כדי להבליט את המשרה באפשרויות חיפוש עתידיות.
לדוגמה: העיר: יבנה, רחוב: הכלנית, מספר: 17.
בחירת סוג המשרה:
שדה זה כולל את היקף המשרה (מלאה חלקית) את קהל היעד (למי מתאימה המשרה - אמהות, סטודנטים) ואת סוג העבודה (זמנית, מלאה, מהבית). ניתן לסמן בו עד 6 שיוכים.
לדוגמה: משרה מלאה, מתאימה גם לבני 50+, עבודה מהבית.
כאשר אינכם מקבלים מספיק קורות חיים, כדאי לבצע את הבדיקות הבאות:
1. האם חשפתם את המשרה לכל קהלי היעד שרלוונטיים? לדוגמא: המשרה שלכם מתאימה לסטודנטים ולחיילים משוחררים, אך בפועל סימנתם אותה רק עבור סטודנטים.
2. האם במהלך הזמן שיניתם את הדרישות במודעה מבחינת פרופיל התפקיד, אך לא ביצעתם התאמה במלל ובשיוך לקטגוריות? לדוגמא: אם עד כה פרסמתם שלא נדרש ניסיון במכירות, אך לאחר זמן מה החלטתם שניסיון הוא חובה – הקפידו לעדכן בהתאם את הקטגוריות. אם תשאירו בפנים קטגוריות של "ללא ניסיון" הרי שתמשיכו לקבל קו"ח ממועמדים ללא ניסיון במכירות. זכרו – שיוך נכון יוביל לחשיפת המשרה בפני מחפשי העבודה הרלוונטיים ביותר.

צעד שני: ניסוח חכם של המשרה יביא הרבה קורות חיי
מעבר לשיוך נכון של המודעה לקטגוריות ולסוג המשרה, ישנם צעדים נוספים שאפשר לעשות כדי להגדיל את כמות הפניות ממועמדים.
1. דברו על התועלת שבמשרה
– מודעה מושכת שמפרטת את היתרונות שבמשרה "מזמינה" את המועמדים לשלוח קורות חיים. חשבו על היתרונות של התפקיד, של החברה ושל סביבת העבודה ושווקו אותם. ניסוח כזה יבליט את המשרה שלכם אל מול הצעות עבודה אחרות שיושבות על אותה משבצת.
2. חשפו את שם החברה
לא פרסמתם את שם החברה במודעת דרושים? צפו ל-30% פחות פניות של מועמדים. מועמדים מעדיפים לדבר עם ארגונים שמספרים מי הם ובצורה הזאת תקבלו לא רק מועמדים שרצו את התפקיד, אלא גם כאלה שרוצים לעבוד בחברה שלכם.
3. הכירו את קהל היעד שלכם ודברו אליו
אחרי שבניתם את המודעה, נסו לאפיין גם את הצד השני – המועמדים. כל קהל יעד מחפש תנאים אחרים במקום העבודה ואותם כדאי להבליט במודעה. (אמהות ירצו שעות גמישות, בכירים יבדקו קודם כל את התנאים וכו').
4. כותרת חזקה
כותרת מוצלחת שמושכת את עין הגולש, תביא לתוצאות טובות יותר. המשפט צריך לגרום למועמד להתעכב על המודעה שלכם ולהמשיך ולקרוא גם את שאר פרטי המשרה.
רוצים להשאר מעודכנים? הצטרפו לקהילת מנהלי הגיוס שלנו בלינקדאין!