מאת: בתיה וייסמן
בספטמבר האחרון עלתה חברת אינטל לכותרות כאשר עובדים המשתייכים לכמה מקבוצות הייצור שלה קיבלו הצעות לפרישה, המלוות בחבילות מפנקות, בשווי של עד 20 (!) משכורות חודשיות. ומה לגבי העובדים החדשים שאינטל מעוניינת לגייס? הנה הצצה אל תוך החברה, החושפת כיצד היא מגייסת לשורותיה עובדים חדשים לשורותיה – וגם קצת על תנאי ההעסקה שלה.

התקבלתם לאינטל? וותרו על חנייה פרטית, קבלו עבודה בקדמה טכנולוגית
אינטל- שהחלה את דרכה כחברת שבבים וכיום היא אחת מחברות המחשוב החכם המובילות בעולם, עוסקת בפיתוח וייצור של מוצרי רשת, תקשורת ומיקרו מעבדים. נכון לשנת 2013 מועסקים באינטל כ-107,600 עובדים ברחבי העולם. החברה פועלת בישראל משנת 1974, אז הקימה את מרכז הפיתוח הראשון מחוץ לגבולות ארה"ב, בחיפה. כיום קיימים כחמישה מפעלים ומרכזי ייצור של אינטל ברחבי המדינה, בהם מועסקים כ-10,000 עובדים. אינטל ידועה בעשייה כלכלית וחברתית רבה, ותרומה משמעותית לייצוא הישראלי.

נראה שאינטל מבינה את צרכי העובד המודרני, ומציעה לו את החבילה המלאה של עבודה בחזית הטכנולוגיה – בשילוב עם תנאים מצוינים ואיכות חיים. "אנחנו חושבים על חווית העובד המלאה, ומבינים שהיא צריכה להיות רציפה ולהתייחס לתחומי החיים הנוספים של העובד", אומרת שירי שכטר, מנהלת הגיוס של אינטל בישראל, שהסכימה לחשוף עבורנו מידע על תהליך הגיוס של החברה. "לכן, אנו מציעים לעובדינו חבילת שכר והטבות אטרקטיבית הכוללת שכר תחרותי, תוכניות בונוסים משמעותיות, השתתפות בתכנית מניות, תוכניות רווחה, ביטוחי פנסיה וקרן השתלמות, תכנית בריאות לעובד ומשפחתו ותוכניות המאפשרות גמישות ואיזון בין בית לעבודה. בנוסף, התרבות הארגונית של אינטל מעודדת דלת פתוחה בין העובדים למנהלים, בסביבת העבודה אין משרדי מנהלים או חניות שמורות. בחברה מעודדים פיתוח אישי ומציעים אתגר מקצועי עם אפשרויות קידום בחברה גלובאלית.
"אין לנו מנטליות של ממתקים ומגלשות", מוסיף גיא גרימלנד, דובר אינטל ישראל. "אנשים בוחרים לעבוד כאן כי זאת אחת החברות המתקדמות בעולם מבחינה טכנולוגית. אנחנו מפתחים ומייצרים את המוח מאחורי כל מחשב וטאבלט וסמארטפון. עובד של אינטל נהנה מהיכולת לחקור, ליזום רעיון ולהזניק אותו בתוך חממה טכנולוגית מובילה ומבוססת, וכבונוס - להשפיע על חיים של מיליארדים בשלל תחומי החיים ולא פחות חשוב, לעבוד בסביבה דינאמית עם אנשים מבריקים ויצירתיים. עובדינו מובילים פרויקטים בתחומים חדשניים כגון: מחשוב תפיסתי, Big Data, Security, wearable ועוד."
ועם זאת – לא הכל וורוד באינטל. יחד עם הדיווח על משכורות גבוהות יחסית, פידבקים של עובדי אינטל מספרים על "כלוב של זהב", "בירוקרטיה מעייפת שמוציאה חשק להציע רעיונות חדשים" וכן על תנאים פחות טובים משמעותית בפריפריה מאשר במרכזי הניהול.
מהם אפיקי הגיוס של אינטל?
"מקורות הגיוס שלנו מגוונים מאוד", חושפת שכטר. "בנוסף לשימוש באתרי הדרושים, אפיק מעניין הוא "חבר מביא חבר". אנחנו נמצאים גם בכנסים מקצועיים/טכנולוגיים ופוגשים שם אנשים מבריקים שרוצים להשפיע בתחומים שמעניינים אותנו. כמובן שרשתות חברתיות זה ערוץ משמעותי נוסף, בו אנחנו לא רק מגייסים אלא גם מקיימים דיאלוג עם כשרונות בשוק, עונים על שאלות ומתרשמים האם יש עניין משותף."

בהקשר זה שווה לציין אפיק מעניין נוסף של אינטל, הנוגע לסטודנטים – והוא שיתוף פעולה עם מוסדות אקדמיים שונים. זאת במטרה לשלב סטודנטים מתאימים במשרות חלקיות (משרות סטודנט) תוך כדי הלימודים, ומשרות מלאות לאחר סיום התואר. החברה מציעה היקפי משרה המתאימים לסטודנטים ומתחשבת באילוצים שונים הנגזרים ממחויבויות הסטודנט למוסד האקדמי (תקופות בחינות וכו').
תהליך הגיוס של אינטל: משאיר למועמדים את כל האופציות פתוחות
תהליך הגיוס בארץ מתחיל בסינון ראשוני של קורות חיים של המועמדים ע"י מחלקת הגיוס, הבודקת את ההתאמה הכללית של המועמד לחברה ולתרבות הארגונית. שלב זה כולל גם בדיקה של גיליון ציונים של המועמדים במידה וזה רלוונטי. מועמדים שקורות החיים שלהם עברו את הסינון הראשוני, יותאמו ע"י המגייסים למשרות ספציפיות ויועברו לסינון נוסף אצל המנהלים המגייסים. במידה והמנהל נתן אישור עקרוני לגיוס, יתחיל שלב הראיונות, שנעשה ע"י המחלקה המגייסת - כלומר ע"י המנהלים והעמיתים העתידיים.
במידה והמועמד עבר בהצלחה את הראיון הטלפוני עם המגייס, הוא יוזמן ליום ראיונות פרונטאלי במשרדי החברה. יום זה כולל בד"כ שני ראיונות עם חברי ומנהלי הצוות אליהם הוא מתמיין, בראיונות אלה ייבדקו פרמטרים אישיותיים ומקצועיים. סטודנטים יישאלו שאלות בתחומי הלימוד הרלוונטיים, ובעלי ניסיון וותק יישאלו שאלות בתחומים בהם עסקו בעבר. חשוב לציין כי הראיון השני, הנערך בד"כ ע"י המנהל המגייס יתבצע רק במידה והמועמד עבר בהצלחה את הראיון הראשון עם חברי הצוות אליו הוא עתיד להשתייך, ובהתאם לדרישות התפקיד כמובן. רובם המכריע של הראיונות הפרונטליים באינטל נערכים ע"י המנהלים המגייסים וחברי הצוות, ולא ע"י משאבי אנוש, כחלק מתפיסת החברה כי המנהל "יודע מה הכי טוב בשבילו" וכחלק מתהליך בניית קשר ואמון הדדי כבר מהשלב הראשון בין המועמד למנהל, כפי שעולה מראיון עם אלכס קורנהאוזר, מנכ"ל אינטל ישראל לשעבר.
ראיון טיפוסי יתחיל בהצגת התפקיד אליו מתמיין המועמד, והצוות אליו הוא עתיד להשתייך. בחלק השני של הראיון המועמד יתבקש להציג את עצמו ולספר מעט על הרקע שלו, כחלק מבחינת הפן האישיותי של המועמד, תוך מעבר על קורות החיים. לאחר מכן המועמד יתבקש לתאר פרויקטים שביצע, אם במשרות קודמות או כחלק מלימודיו האקדמיים על מנת לבחון את הפן המקצועי. חלק זה של הראיון יסתכם במספר שאלות מקצועיות - טכניות. הראיון הראשון, הנערך ע"י עמיתים מהצוות אליו מתמיין המועמד, יתמקד יותר בפן הטכני- מקצועי, ואילו הראיון השני הנערך ע"י המנהל המגייס, יתמקד יותר בפן האישיותי והתאמת המועמד לתפקיד, לצוות ותרבות הארגונית של החברה.
השלב האחרון הוא שלב של הצעת העבודה. אלמנט ייחודי, חדשני וחכם בגיוס של החברה, הוא פתיחה של מספר אפשרויות עבור המועמד – במידה ומזוהה בו פוטנציאל. "אנו מאפשרים למועמדים להתראיין במקביל למספר משרות, ולבחון יחד אתנו התאמה למספר אפיקים",מספרת שכטר. "מחלקת הגיוס תבצע ראיון טלפוני בו תיבדק התאמה הדדית של המועמד- באופן כללי לחברה, ובאופן פרטני למשרה הספציפית אליה הוא מיועד, וכמובן, האם המועמד מעוניין בתפקיד שהוצע לו."
ומה כדאי למועמד שרוצה להתקבל לעבודה אצלכם לעשות?
"לשלוח אלינו קורות חיים - אנחנו נעשה את השאר. ודגש קטן לסטודנטים ובוגרים: וודאו שנתוני ההשכלה מפורטים בקורות החיים בצורה ברורה ומדויקת, בדגש על יתרת לימודים ותאריכי סיום."
כל המשרות הפתוחות באינטל
הכתבה נכתבה על ידי AllJobs עבור אתר כלכליסט