מאת: צוות AllJobs
מדי שנה אנחנו מפרסמים את "דו"ח מצב שוק התעסוקה" השנתי הכולל בתוכו תובנות מהשנה החולפת, כגון: כמה זמן לוקח למצוא עבודה בישראל? על אילו תפקידים יש הכי הרבה מתמודדים ואיזו עיר מובילה בעלייה בהיצע המשרות?נתונים אלו, ועוד רבים אחרים, הם בעלי יתרונות גדולים עבור מחפשי עבודה, אך לא רק. גם המעסיקים ומגייסי העובדים יכולים להתעדכן בטרנדים ובשינויים המתרחשים בעולם העבודה, ועל ידי הבנת השוק והמועמדים שבו - להשכיל ולבצע התאמות במתודות הגיוס.
אז מה למדנו השנה? התובנות העיקריות לפניכם:
מה היו התחומים הפופולאריים ביותר ב-2017?
אילו תחומים זכו השנה להתעניינות ערה מצד המועמדים? מסתבר, שהתחום המוביל ביותר במספר קורות החיים שהוא מקבל היה ונותר - אדמיניסטרציה. מדובר בתחום המוביל גם מבחינת כמות המשרות וגם מבחינת כמות קורות החיים המציפה את המגייסים.
ומהצד השני של המתרס - אילו תחומים זוכים לכמות מכובדת של קורות חיים, אשר אינה תואמת את כמות המשרות המוצעות? ובכן, מצב כזה יוצר למעשה תחרות על כל משרה, מצב שאותו מכנים המועמדים בהומור "תחרות כוכב נולד". והשנה, בראש, עדיין עומדות משרות הבכירים, עם 150 מועמדים בממוצע על כל משרה (!). אחרי משרות הבכירים, בסדר יורד: רכש ולוגיסטיקה (79 מועמדים על כל משרה) פרסום, שיווק ויח"צ (67) משאבי אנוש (נשמע מוכר?) עם 54 מועמדים על כל משרה וכמובן, כמתבקש מהסעיף הקודם, אדמיניסטרציה, שבה כאמור יש הרבה משרות, אך גם המון מתמודדים, עם 51 מועמדים המתמודדים על כל משרה.
כמה זמן לוקח למצוא עבודה בישראל?
הזמן מורט העצבים של חיפוש העבודה, אינו מקל גם על הצד שלכם, כמגייסים. אם לוקח זמן רב למצוא עבודה, זה מורגש גם בצד של מגייסי העובדים. גם כאן הכלתלוי תפקיד - ישנם תפקידים אשר לא לוקח הרבה זמן למצוא בהם עבודה, וגם התהליך פשוט יחסית. מן הצד השני, ישנם תפקידים, אשר תהליך הגיוס שלהם גוזל זמן רב ולכן לוקח זמן למצוא ולגייס אליהם את העובד המתאים ביותר.
אז כמה זמן סך הכל לוקח למצוא עבודה? בממוצע, 3.2 חודשים. ובדיוק, בתרשים שלפניכם:
היצע וביקוש: רוב העבודה במשק נמצאת בתחומים בלתי מקצועיים
כל הדרכים בישראל מובילות לעבודה כללית, אדמיניסטרציה, מכירות ושירות לקוחות. אלו הם התחומים הנפוצים ביותר - במיוחדבהיצע המשרות אך גם מבחינת חיפוש עבודה. אחת המסקנות העולות מנתונים אלו, היא שאם אתם עוסקים בגיוס עובדים לתחומים אחרים, כנראה שמדובר במשרה פחות נפוצה. במהלך 2017 מעל ל-K60 משרות הוצעו תחת התחום שנקרא "עבודות כלליות", ומכיל משרות אשר אינן דורשות ניסיון קודם או השכלה ספציפית.
האם גייסתם יותר עובדים לתחום הקמעונאות?
תחום הקמעונאות הראה צמיחה יפה בשנה החולפת - עם 32% עליה במספר המשרות, ביחד עם עליה של 27% ברכש ולוגיסטיקה. הגידול הזה מלמד על כך שהישראלים קונים יותר, ובכל דרך; במרכזי קניות, בחנויות אינטרנט והאונליין, ובחנויות הסטוק הגדולות שנפתחות בזו אחר זו ומעלות את הדרישה למוכרים, אנשי מחסן, נותני שירות ועוד. כמה משרות לתחומים אלו ניסיתם לאייש השנה? פרויקט השכר הגדול שלנו קצר מסקנות מדהימות!
השנה, ביקשנו מהגולשים שלנו להשתתף במשהו גדול באמת ולגלות לנו באופן דיסקרטי, כמה הם מרוויחים בתפקיד שלהם, כולל פרטים כמו מיקום המשרה, ותק ומגדר. הנתונים הדהימו גם אותנו, ואנחנו גאים לחלוק עמכם חלק מהתובנות בדוח:
ותובנות מעניינות לגבי הפערים בין מרכז לפריפריה, וגם איזו פריפריה:
מחפשי עבודה ומגייסי עובדים בישראל 2017: קווים לדמותם
במחלקת התוכן והמחקר שלנו, אנו עמלים כל הזמן על הבאת הנתונים המעניינים ביותר על עולם העבודה ועל ה"שחקנים" שבו - מחפשי העבודה, ואתם – האנשים שמנסים לגייס אותם.
כחלק מסקר מעניין שערכנו ובו השתתפו מעל 650 מחפשי עבודה, גילינו כי למגדר יש השפעה רבה על סדר העדיפויות בבחירת מקום עבודה. רוצים לדבר אל ליבם של המועמדים שלכם? דברו אליהם עם ההטבות שיעניינו אותם. את ההעדפות האלה ונתונים נוספים על מחפש העבודה הישראלי ב2017, תוכלו לראות כאן:
ולסיום, מי אתם, אנשי הגיוס?
ולסיום, ערכנו שקף אחד המוקדש במיוחד לכם - אנשי הגיוס ומשאבי האנוש של ישראל 2017. רוצים לדעת אם השכר שלכם תואם את המקובל בשוק ולקבל מידע נוסף על אופי העבודה שלכם? הנה כמה נתונים הנוגעים במיוחד אליכם: