מאת רז מצנע
כתבה זה הינה הראשונה בסדרה של כתבות המנתחות סקר "מראה" רחב היקף, שהציג שאלות דומות למגייסים ומועמדים בישראל כדי לבחון את תהליך הגיוס/חיפוש עבודה משני צדדיו.
אם כבר הזדמן לך לגייס עובד אחד או שניים, אין צורך לספר לך כמה הגדרת פרופיל משרה היא עניין לא פשוט. אנחנו צריכים לשבת ולהתוות בפרטי פרטים ובדיוק רב ככל האפשר את הדמות הנחשקת מבחינתנו (כשלפעמים התוצאה היא טיפוס דמיוני להפליא). לאחר מכן - לוודא שהרשימה לא ארוכה (או קצרה) מדי – ואם צריך, להעביר ניפוי חוזר קל.


מגייסים גמישים יותר בהגדרות הפרופיל מאשר המועמדים עצמם
אחד מהנושאים שבדקנו הוא הגדרה של יעדי חיפוש, וההתאמה או אי ההתאמה ביניהם: עד כמה מגייסים יודעים בדיוק מהו הפרופיל של המועמד הם מבקשים למצוא ולהפך – עד כמה המועמדים יודעים בדיוק איזה פרופיל עבודה הם מחפשים?
למעלה ממחצית המועמדים (55%) יודעים בדיוק מה הם מחפשים ומקפידים על מיקוד בפרופיל המשרה שהם מחפשים – לעומתם רק 27% מהמגייסים מגדירים פרופיל מאוד ממוקד ולא יתגמשו באיוש המשרה.
המצב הפוך לחלוטין בסעיף "יודעים מה מחפשים, אבל גמישים" - 26% בצד של המועמדים, לעומת 56% בצד השני.

כיצד ייתכן שהמגייסים, שזהו מקצועם, פחות ממוקדים בחיפוש? משיחות עומק עם מחפשי עבודה עולה כי כורח הנסיבות מחייב אותם לעבור תהליך של מיקוד הנובע מכך שהם צריכים להכין מסמך קו"ח מאוד מדויק וממוקד. מסמך זה הינו מחייב הרבה יותר מתיאור משרה, שהינו ברוב המקרים רק פסקה אחת. לעומת מחפשי העבודה, המגייסים כבר למדו שצריך לשמור על ראש פתוח, ושאם יהיו ממוקדים מדי - הם עלולים להגיע לפחות אנשים ולפספס מועמדים מתאימים.
"5 שעות נסיעה? לא נראה לי שזה ילך בינינו..."
לנהל מערכת יחסי עובד ומעסיק ב-Long distance זה לא עניין פשוט בכלל. נכון, כיום הטכנולוגיה מאפשרת להתגבר על קשיים רבים, אבל בכל זאת – נוכחות פיזית של העובד במקום העבודה עדיין נדרשת ברוב המקרים.
אז כמה חשוב המיקום של העבודה ביחס לבית והמיקום של המועמד ביחס לעבודה? שאלנו גם את המגייסים וגם את המועמדים האם המרחק בין מקום העבודה לבית חשוב? הסקר מצא כי אצל שני הצדדים (84% אצל המועמדים, 89% אצל המגייסים) זה "שיקול חשוב".

המסקנה היא בלתי נמנעת: עם מנועי חיפוש העבודה הקיימים כיום, הגדרה נכונה של מיקום העבודה תגרום למחפש העבודה הנכון להיחשף אליכם. כיום ב-AllJobs אפשר (וצריך) לעשות את זה עם כתובת מדויקת. ל-30% מהמשרות ב-AllJobs מוגדרת כתובת מדויקת באתר. בעזרת פיצ'ר "האוטו הירוק" מחפשי העבודה יוכלו לעשות "זום" על האזור הרצוי מבחינתם ולמצוא בו משרות מתאימות.
נקודות למחשבה:
-
בהרכבת הפרופיל, כדאי לקחת את המושג "יציבות תעסוקתית" בעירבון מוגבל. שיעור הגירושין נמצא בעלייה, וכמוהו גם שיעור תחלופת העובדים. היכולת של אנשים להתחייב למשהו, ובעיקר למעסיק שלהם, נמצאת בירידה לעומת הרצון "להתחייב לאמת הפנימית שלי".
-
לתחום הבינאישי יש כיום הרבה יותר מקום מאשר פעם. נתונים אשר קל להעלותם על הכתב (כמו תארים או ניסיון) חשובים פחות מיכולות בין אישיות – כמו היכולת לנהל תקשורת טובה, ועל ידי כך להשתלב במרקם הארגוני ולהצליח בתפקיד. אלו היבטים שלא תמיד פשוט לעלות עליהם בראיון (ובוודאי בקו"ח). כדאי לתת לעוד אנשים בארגון להתרשם מהמועמד בכדי ליצור תמונה יותר שלמה.
-
זה קשה, אבל צריך להתגבר על המיתולוגי. מכירות את זה שהעובד הנפלא עזב ואתן מחפשות עוד אחד - בדיוק כזה? באהבה זה האקס המיתולוגי, וממש כמו בתחום זה, צריך להשאיר אותו מאחור ולפתוח מחדש את הראש למחליף שלו ולהזדמנויות החדשות שהוא יכול להביא.
צפו בקטע העוסק בנושא, מתוך הרצאתו של רז מצנע בכנס:
שומרות הסף מגלות: אלו הם אפיקי הגיוס המועדפים עלינו
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
הממצאים נאספו ורוכזו על ידי מחלקת המחקר של AllJobs באמצעות "סקר מראה", שבוצע יחד עם מכון Panels, הסקר נערך בקרב 253 מגייסים ו-906 מחפשי עבודה מכל התחומים והענפים בשוק התעסוקה.
רוצים להישאר מעודכנים? הצטרפו לקהילת מנהלי הגיוס שלנו בלינקדאין!