מאת: רז מצנע
מה קרה לתעשיית המוסיקה כשהמשיכה לבסס את המודל העסקי שלה על מכירת דיסקים? קרסה.
מה קרה לשלטון המצרי כשהתעקש להתעלם מקולות ההמונים? התמוטט.
מה קורה לממשלת ישראל שהתפתתה להאמין שהמחאה החברתית תתאדה בספטמבר? מתמודדת עם התפטרויות המוניות, שביתות וחוסר שקט מאיים.
מה מנת חלקם של המותגים הגדולים שלא מתייחסים לזעקת הצרכנים? חרמות והפסדים כלכליים.
המשמעות: תפיסות ישנות בעולם חדש – זה לא עובד. חובה להקשיב, לעדכן ולהתעדכן. רוח הזמן ושינויי התקופה לא פוסחים על אף חזית – שלטונית, עסקית, מסחרית או חברתית. גם לא התעסוקתית.
אז כן, אנחנו נמצאים כרגע בעיצומו של גילוי עולם חדש שהולך ומתהווה: מה שהיה כבר איננו. תפיסות שהיו מקובלות רק לפני שנים ספורות כבר לא רלוונטיות. השינויים הם רבים ומהירים – תאוצת הטכנולוגיה, זמינות המידע בלחיצת כפתור, תעבורת המידע המהירה, הופעת הרשתות חברתיות, השימוש הרווח בסמארטפונים – כל אלה ועוד מחוללים שינויים מרחיקי לכת.
אז איך זה קשור אלינו המגייסים?
ארגונים ועסקים הם חלק מהוויה חברתית-כלכלית- שלמהם. מגייסים שרוצים לפנות לקהל היעד שלהם – עובדים פוטנציאליים של הארגון – צריכים לעדכן את דרכי הפעולה שלהם בהתחשב בנתונים החדשים ובאופי החדש של העולם שסביבנו. הרי ראינו מה קורה אם לא מתעדכנים, מעדכנים, משנים והופכים – קריסה של המערכות.
פירושו של דבר הוא שארגון שלא יפנה לקהל העובדים הפוטנציאליים שלו בדרך כובשת, ייחודית, שתופסת את תשומת לבם, שמדברת אליהם בשפה הנכונה, ויוצרת איתם קשר בתדר הנכון – יחמיץ את העובדים הטובים עבורו, ויפסיד.
איך זה משפיע על הפרסום בעולם הדרושים – ואיך אפל מיישמת תפיסות חדשות
חברות מובילות מעבר לים כבר משכילות ליישם את התנאים החדשים ואת השיח החדש כדי לעורר עניין במועמדים – ולדבר איתם בשפה שלהם, על הנושאים שלהם, בערוצי המדיה הרלוונטיים עבורם, ותוקפת את הרצונות שלהם והבעיות שלהם – באופן אותנטי.

אפל, המותג הגדול בעולם, וחברה שכביכול לא צריכה לעשות מאמץ גדול מדי על מנת לגייס טאלנטים, מפרסמת באתר שלה מודעת דרושים בה מצולמת עובדת בביתה בקריאה: "מה אם יכולתם להנות מכל הנוחות של הבית תוך כדי עבודה עם הטכנולוגיה הכי מעניינת וחדשנית?".
"Work the Way You Live" – עבדו בדרך בדרך בה אתם חיים – זה המסר הפשוט אך היעיל של אפל. שימו לב: אפל לא מציעה לשלב עבודה מהבית – אפל קוראת למועמדים לעבוד באפל במשרה מלאה וליהנות מכל התנאים המפנקים של עובדי אפל - מהבית. כך למעשה אפל מדלגת מעל המגבלה הפיזית של מקום המגורים של העובד, ופותחת את שעריה לכל אותם כשרונות שלא יכולים או רוצים להגיע למשרדי החברה. אם אפל בכלל לא דורשת שתגיע למשרדי החברה ובכל זאת ממשיכה להעניק לך את כל תנאי ההעסקה ומתייחסת אליך כאל עובד מן המניין (ולא נותן שירות חיצוני) – אזי החברה הגדולה בעולם מתאימה את עצמה לעולם שמשתנה ומעדכנת את ההתנהלות התעסוקתית שלה.
אז הנה, אפל משכילה ליישם כמה תובנות שכדאי גם לנו לאמץ:
מה שהיה טוב עד כה - לא מספיק יותר.. אין די בהצהרה לפיה "אנחנו מכירים בעובד כבן אדם, ומאפשרים שילוב של חיי משפחה עם קידום בקריירה." לא מספיק להגיד את זה, צריך להראות את זה.
מערך הגיוס בארגון המודרני חייב לפעול בדרכים חדשות. זה אומר לשנות תפיסות ארכאיות ולאמץ הבנות חדשות – למשל, שזה בסדר שעובדים טובים בתפקידים מסויימים ימשיכו לעבוד מהבית.
חברות שמיישמות שינוי תפישתי מייצרות יתרון תחרותי. חשבו על אותם אלפים שמעוניינים בתפקיד תמיכה/שירות בענקית טכנולוגיה מהסוג שמציעה אפל. אם הם לא רוצים אם לא יכולים לעבוד ממטה החברה – ברור שקמפיין כזה של אפל יכבוש את לבם. לאפל יהיו כנראה הרבה יותר מועמדים טובים לבחירה.
במאמר הבא נסקור את השינויים התפיסתיים המתבקשים בהתאם לתמורות שחלו בקהל היעד – המועמדים שלכם.
רוצים להשאר מעודכנים? הצטרפו לקהילת מנהלי הגיוס שלנו בלינקדאין!
שירותי המיון מבוצעים ע"י ישות נפרדת בשם "AllJobs Match"