כשזה נוגע לגיוס עובדים לא צעירים: מדובר בנושא כאוב ורגיש לכל הנוגעים בדבר. למרות שזה ברור שאין כוונה מיוחדת "לסנן" עובדים שחצו גיל מסוים, ישנם חששות שנבנים עם הזמן ונורמות פנים ארגוניות שגם אם לא נוצרו בכוונה תחילה – יוצרות התנהלות ארגונית מקובלת של גיוס עובדים בטווח גילאים מוגבל. החל בחשש מפני חוסר השתלבות ב"סביבת עבודה צעירה" ועד בעיות בהטמעת טכנולוגיה – מה באמת גורם לנו לחשוש מגיוס עובדים מבוגרים?
במקרים רבים האמת רחוקה מהתפיסה אשר רואה בעולם העבודה מקום השייך לצעירים בלבד ובמיוחד בתקופתנו אנו, בה נהוג לדלג מעבודה לעבודה במהירות האור, כדאי וראוי להתוודע ליתרונות שמביא איתו הגיל לעבודה.
הגיל מביא איתו יתרונות רבים לתפקיד
2. פוזלים פחות לצדדים
אחד ממאפייניו הבולטים של העובדים הצעירים, הוא החיפוש המתמשך אחר אפשרויות טובות יותר. הם תופסים את המשרות בעין צרכנית, כמו את רוב הדברים החומריים בעולם המודרני. ולמורת המגייס, הפיתויים והסקרנות לעבור למקום חדש במקרים רבים גוברים על הרצון להישאר.
3. "אין חכם כבעל ניסיון"
ולא, לא מדובר בקלישאה. בכל שנת עבודה ובכל מקום עבודה אנו צוברים ידע רב ומכירים עוד ועוד שיטות עבודה, יעילות יותר או פחות. כשאנו שוקלים גיוסו של עובד עלינו לקחת בחשבון מה שהוא מביא עימו למקום העבודה, את הערך המוסף ואת היתרונות שעשויים לקצר את תקופת ההתאקלמות שלו בתפקיד ואף לייעל אותו בצורה משמעותית.
4. נטמעים מהר בארגון
מעסיקים מדווחים שעובדים מבוגרים נקלטים מהר יותר בעבודה וזמן ההכשרה שלהם קצר יותר. מדוע? בזכות היכרותם המקצועית עם התחום, היותם מורגלים לתרבויות ארגוניות שונות, מה שעוזר להם להסתגל מהר לנוהלי העבודה המקובלים בארגון.
5. לפעמים הגיל הוא רק מספר
אפשר וכדאי לשבור מיתוסים מדי פעם; חשיבות הגיל בעידן הדינמי בו אנו חיים הולכת ונעשית מינורית. הסבתות החדשות כבר לא משוויצות בנכדים על פני אלבום תמונות, אלא מתחרות על לייקים בפייסבוק, הלבוש נעשה מודרני ואיתו גם השפה. לא ניתן להכליל מכיוון שלכל אדם האופי הייחודי שלו, אך ניתן לומר שכיום הרוב כבר מעודכן ומתעדכן, לא מפסיק ללמוד ולרכוש טכנולוגיות חכמות, טלפונים מתקדמים ומה לא.
6. פנויים יותר לעבודה
עובדים מבוגרים כבר עברו את שלב גידול הילדים הקטנים, ובהתאם, זה מתבטא בגמישות רבה יותר בשעות העבודה, רמת היעדרות מועטה ובעיקר זמינות מלאה לעבודה. בנוסף, קרוב לוודאי שרובם המוחץ לא עסוק בתכנון טיול בן שמונה חודשים לדרום אמריקה, או לימודים לתואר ראשון באוקטובר הקרוב.
7. דורשים את אותה הכשרה
למרות מה שנהוג לחשוב; אין הבדל בין הכשרת צעירים ומבוגרים לעבודה. בסופו של דבר, כל ידע מתיישן בתום מספר שנים ודורש רענון. עם זאת, צפוי יותר שצעירים יעזבו מהר יותר כאשר מבוגרים יהיו נאמנים יותר למקום עבודתם.
8. עדיפים בעבודה מול אוכלוסייה מבוגרת
יש לכם לקוחות מבוגרים? הם בוודאי יעריכו קבלת שירות מעובד מנוסה, בעל בקיאות בעבודתו והיכרות עם מצבם ותחושתם. עובד שמדבר איתם "בגובה העיניים", באותם הטונים ובאותו הקצב. למשל, אנשים רבים חשים יותר בנוח להתייעץ עם סוכן ביטוח, או יועץ משכנתאות מבוגר ובעל ניסיון.
6 דברים שמראיין צריך לבדוק בראיון עבודה
רוצים להשאר מעודכנים? הצטרפו לקהילת מנהלי הגיוס שלנו בלינקדאין!