היום
עובדים גויסו
24
התחברות / הרשמה
כבר נרשמת לאתר? התחבר כאן
שדה חובה
שכחתי סיסמה
כניסה
מעסיק חדש? כאן נרשמים
הגדרות
ממשק ניהול גיוסים
יצירת משרה חדשה
התנתק
ניהול גיוסים
פרסום משרה
חבילות ומבצעים
פתרונות הגיוס שלנו
שירותי השמה
שירותי מיון
מוצרי מדיה וכלים ויזואליים
כלי מיתוג מעסיק
חיפוש עבודה
מה מעניין אותך?
חיפוש וגיוס עובדים - פרסום מודעה
|
עולם הגיוס
|
חברות השמה וכח אדם
אולג'ובס
»
עולם העבודה - מאמרים
»
מדור עולם הגיוס
»
מקרה מבחן: כך גייס הארגון את היצירתיות שלו כדי לגייס טאלנטים פאסיביים
מקרה מבחן: כך גייס הארגון את היצירתיות שלו כדי לגייס טאלנטים פאסיביים
מרגישים שאתם לא מצליחים למשוך אליכם מועמדים פאסיביים בעלי פוטנציאל? חברה אחת גייסה את כל היצירתיות שבה (ובעיקר של העובדים שלה) וזכתה לתוצאות יוצאות דופן. וזה אפילו לא עלה לה הרבה
מאת: בתיה וייסמן
קבלת המועמדים המוכשרים ביותר לחברה היא מטרתו של כל מגייס. הבעיה היא, כמו שאתם וודאי יודעים, היא שאיתורם דורש מאמץ רב - ולעתים גם יצירתיות רבה. בעיקר מול התחרות הרבה שקיימת בשוק. אז מה קורה כשמוצאים מועמדים מתאימים - שהם גם מועסקים, גם פאסיביים וגם מחוזרים? הופכים ליצירתיים במיוחד - ומרוויחים - כפי שמוכיח מקרה המבחן הבא.
הקושי שהפך לרווח: המהלך מעורר ההשראה של חברת
REES Capital
איימי ריס אנדרסון, מייסדת חברתREES Capital , המספקת תמיכה והכוונה ליזמים וחברות, מספרת כי במהלך תקופתה כמנכ״לית החברה, היא מצאה את עצמה מתמודדת עם שאלות מסוג זה ללא הרף, ובעיקר מתוסכלת מהליך הגיוס המקובע והשגור. היות והחברה הייתה קטנה ומתפתחת, אנדרסון הייתה צריכה לגייס עובדים חדשים באופן קבוע ובאופן מיידי. אך היא גילתה כי המועמדים המתאימים ביותר - כבר היו מועסקים במקום אחר ולא חיפשו עבודה באופן פעיל.
בישיבה שקיימה עם כל עובדי החברה הצעירה, ניסו לחשוב על רעיונות יצירתיים וזולים כדי למשוך את תשומת ליבם של מועמדים פוטנציאלים ולייעל את תהליך הגיוס. סיעור המוחות הוליד כמה רעיונות חדשניים ומקוריים, שהניבו תוצאות מפתיעות וסייעו בגיוס של מועמדים מוצלחים. אולי אפשר ללמוד מהם משהו - ולחסוך זמן, כסף ותחושות ייאוש מתסכלות.
כל מה שאתה צריך זה 15 שניות (או: מה דעתכם לגייס... בקולנוע?)
צפייה בסרט בקולנוע היא אחת הפעילויות הפופולאריות בחברה המודרנית ובחברה החליטו לנצל זאת. לאחר שאותר בית הקולנוע המצליח ביותר בסביבת המשרדים, ביקשה החברה לקנות רצועת שידור של 15 שניות בלבד, לפני הטריילרים. מאחר וזמן מסך זה איננו זול, הוחלט כי הפרסומות עצמן יופקו בתקציב זעום, ללא משרד פרסום.
במהרה נהגה רעיון יצירתי, אשר מערב את עובדי החברה: כל עובד התבקש ליצור סרטון קצר של שש שניות בלבד, בו הוא מפגין כישרון מיוחד שלו. העובדים עצמם התבקשו לבחור את הכישרונות ההזויים והמצחיקים ביותר. לאחר איסוף הסרטונים, יצר גרפיקאי החברה שקופית פתיחה אשר הציגה את הלוגו החברה, עם הסיסמא: ״
גאים להציג את הכישרונות המובחרים שלנו
״, ושקופית סיום עליה התנוסס הכיתוב: ״
מהו הכישרון שלך? הירשם עכשיו
״, עם כתובת המייל של צוות הגיוס שהוקרנה על המסך.
התוצאה הייתה סדרת פרסומות משעשעת, שהשאירה אנשים סקרניים ושואלים ״מה לעזאזל עושים בחברה הזו?״. בזכות הסקרנות הטבעית, רבים מהצופים גלשו באותו הרגע דרך מכשיריהם הסלולאריים לאתר החברה, בו הוצגו המשרות הפנויות. הכישרונות אשר נבחרו בפרסומות היו אקראיים במכוון, כדי לעודד סוגים שונים של אנשים להירשם, ללא קשר לכישוריהם ותחומי העניין שלהם. למשל, אחת מהפרסומות הפופולאריות ביותר הראתה מנהל תפעולי בחברה, מצליח לאזן פומפה על אצבעו. התוצרים הקלילים יצרו משיכה בקרב הקהל, וסייעו לחברה לגייס כישרונות רעננים, שככל הנראה לא היו מגיעים לחברה בדרך המסורתית. העלויות של הקמפיין היו נמוכות אך התגובות היו רבות. הרווח היה כפול, כי בנוסף לכך, גם עובדי החברה שמחו להרגיש שהם חלק משמעותי מהקמפיין.
ניידות היא שם המשחק (או: כשהמגייסים מגיעים עד למועמד. מילולית)
כאמור, אנדרסון הייתה מעוניינת לגייס לחברה הקטנה שלה גם כאלו שכבר עובדים בחברה אחרת, גדולה יותר, ואשר ייתכן שישמחו לעבור לסביבת עבודה קטנה ואינטימית. לשם כך, היא ״סימנה״
מספר חברות, אשר את תרבותן הארגונית
היא מעריכה, ככזו שמולידה עובדים נהדרים ובעלי ניסיון משמעותי. כדי להגיע בדיוק לאותם האנשים, הגו עובדי החברה רעיון יצירתי: לשכור רכב ואן ישן וזול, ולארגן אותו בתור ״משרד גיוס נייד״.
המילים ״
שוכרים עכשיו
״ נכתבו באותיות גדולות על הרכב, איתו נסעו נציגי החברה במגרשי החניה של החברות ״המסומנות״, וחיכו לשעת הצהריים כדי להשיג מספר מקסימאלי של עובדים שיוצאים ונכנסים משערי החברה. מתוך הרכב חולקו פלאיירים לעוברים ולשבים. זו הייתה דרך נהדרת להשיג מועמדים בעלי פוטנציאל הצלחה רב.
כרטיסי ביקור
- הדור הבא (או: כל אחד יכול להיות העובד הבא שלכם)
רעיון יצירתי נוסף היה להכין כרטיסי ביקור זהים לעובדי החברה, עליהם הודפס שם החברה, מספר טלפון, אתר, והסיסמא ״
שוכרים עכשיו
״. בנוסף, בחלקו האחורי של הכרטיס היה מודפס ״
תגיד להם ש___ אמר שאתה מדהים!
״. כל עובד בחברה שמר בכיסו כרטיסים ולקח אותם לכל מקום אשר הלך. ההנחיות לעובדים היו: בכל פעם שהם עוברים ליד מישהו שעושה עבודה טובה - לא משנה אם זה נותן שירות במקדונלדס, קופאי בחנות נעליים, או מלצר שהעניק שירות מקצועי - לתת להם את הכרטיס ולכתוב את שמם בחלק החסר. המטרה הייתה לגייס כל אחד שעשה רושם חיובי ויצא מגדרו כדי לספק שירות טוב.
השיטה הזו נבעה מגישה לפיה
ניתן לרכוש מיומנויות, אך לא ניתן לרכוש אישיות
, לכן אם למישהו יש את הגישה הנכונה, ניתן להעניק לו גם את הכישורים המתאימים. אנדרסון מספרת שהיא נדהמה מהעובדים המדהימים והרקעים המגוונים שהשיטה הזו העניקה לה.
חבר מביא חבר
(או:
משתלם להפוך את העובדים לשגרירי גיוס)
עובדים אשר מכירים את החברה והתרבות הארגונית שלה יוכלו לזהות האם אדם מסוים יתאים לארגון. זו הסיבה להצלחתה של שיטת הגיוס "חבר מביא חבר" בימינו. על כן, כדי לתמרץ עובדים להמליץ על מועמדים,
הוצעו ״צ׳ופרים״ שונים
, ביניהם: תוספת למשכורת, אייפדים, מצלמות ועוד לעובדים אשר המלצתם תוביל לגיוס מועמד. הפרסים חולקו בהדרגה: פרס קטן אחרי העסקת העובד, ופרס גדול יותר לאחר תקופה מסוימת של העובד בחברה. בעזרת הדרגתיות הפרסים, העובדים דורבנו לנסות להשיג עובדים לטווח ארוך, ולא אנשים שתכננו להישאר בחברה לתקופת זמן קצרה. חלק מהעובדים התייחסו לאתגר ברצינות גדולה, ואף תלו פליירים וחילקו כרטיסי ביקור בזמנם החופשי בבנייני משרדים. אנדרסון מעידה כי הצפייה בעובדיה מתחרים במציאת כישרונות חדשים ודרכים יצירתיות לעשות זאת, הייתה מתגמלת כמעט כמו תוצאות המבצע.
שלטים, רבותיי, שלטים (או:
מדוע חשוב לשמור על נראות)
לא רק בר רפאלי יוצרת אפקט כשדמותה מתנוססת על בניין. שכירת שלטים, גדולים או קטנים, בסמוך למחלפים עמוסים בקרבת המשרדים, התגלתה כדרך טובה ולא שגרתית ליידע אנשים על מבצע הגיוס. המחשבה הייתה לשמור על תוכן השילוט כיפי, פשוט וקליל, כדי למשוך את תשומת ליבם של העוברים ושבים. בנוסף, הוחלט לשמור על מספר המילים מינימאלי ולשמור על כתובת האתר קלה לזכירה, כדי שברגע שאנשים יצאו ממכוניותיהם, הם יזכרו את כתובת האתר ויבדקו אילו משרות פנויות.
המסקנה: לצאת מהקופסה ולשתף את העובדים
כל הרעיונות הללו עשויים להישמע ברגע הראשון כלא שגרתיים, אך התבררו כמוצלחים עבור החברה, וסייעו
בגיוסם של עשרות עובדים חדשים ומוצלחים בצורה יעילה וזולה
. יתרון נוסף וחשוב מאין כמוהו היה,שכל טכניקות הגיוס הללו כללו מעורבות של עובדי החברה, מה שיצר עניין גדול בפרויקט הגיוס בתוך החברה, וגאוות יחידה
ששיפרה את מצב הרוח והאווירה בקרב העובדים, שנהנו לקחת חלק ביוזמה
אשר יצרה עניין רב והתרגשות בסביבתם.
שוברים את הכללים: ראיון עבודה כזה עוד לא ראיתם
מדור:
עולם הגיוס
כתבות נוספות באותו הנושא:
גיוס בתקופת הקורונה: איך לא תפספסו מועמדים טובים?
מיתוסים ומגייסים – איך באמת נראה תהליך גיוס?
שמור על קשר:
077-6-000-000
|
|
|
גיוס עובדים
פרסום מודעת דרושים
כתבות ומדריכים
מחשבון עלות שכר עובדים
מה לשאול את המועמד בראיון עבודה?
איך לנסח מודעת דרושים טובה?
ראיון טלפוני יחסוך לכם כסף
6 דברים שמראיין צריך לבדוק בראיון עבודה
על האתר
שירות לקוחות
מי אנחנו
תנאי שימוש
שאלות נפוצות
רוצה לעבוד ב AllJobs ?
חיפוש עבודה
חיפוש עבודה
הצעות עבודה