מאת: בתיה וייסמן
הנתון הבא אולי יפתיע אתכם: בסקר שערכה לינקדאין בקרב מנהלי HR, כ-65% מהנסקרים ציינו כי עד שנת 2015 הם צופים כי יותר מרבע מהפניות למעסיקים יגיעו ממועמדים אשר איתרו את מודעת הדרושים באמצעות מכשיר סמארטפון.
ואכן, סקר שערכה השנה חברת Potentialpark בקרב מחפשי עבודה מכל רחבי העולם קבע כי 70% (!) מהם מעוניינים להגיש מועמדות דרך מכשיר הסמארטפון שלהם. המסקנה ברורה: מרכזיותיו של הממשק הסלולארי בתחום הגיוס הולכת ועולה בהתמדה, ותמשיך לעשות זאת עד להודעה חדשה.
נראה כי המגמה נכונה גם לשוק שלנו. בפברואר השנה ביצענו שדרוג בממשק הסלולארי שלנו, והנגשנו את שליחת קורות החיים. התוצאות היו מדהימות: עלייה של עשרות אחוזים בכמות שליחת קורות החיים מהסלולארי – וכרגע היא מהווה למעלה מרבע מסך הכל השליחות דרך האתר.

סך קורות החיים שנשלחו דרך אתר אולג'ובס בחודשים פברואר-מאי 2013, בפילוח לפי פלטפורמה
אחרי שדיברנו על למה, הגענו לשלב התכלס: כיצד מטמיעים גיוס סלולארי באסטרטגיית הגיוס הכוללת?
עבור המגייס המעוניין להטמיע את הגיוס הסלולארי באסטרטגיה שלו קיימות מספר אפשרויות, כשלכל אחת היתרונות והחסרונות שלה. אחת האופציות הנה התאמת עמוד הגיוס של החברה לממשק הסלולארי – עליה כבר דיברנו. אולם הפעם נתמקד באופציה אחרת, ההולכת וצוברת פופולאריות ואשר מאגדת הצעות עבודה רבות מחברות שונות - במקום אחד: אפליקציית גיוס ייעודית.
מדוע אפליקציה ייעודית? מגייסים רבים בוחרים בפתרון זה בגלל העלויות הנמוכות שלו. ה-Outsourcing שבשימוש באפליקציה חוסך עלויות גבוהות, הנדרשות מביצוע אופטימיזציה למובייל לאתר הדרושים של החברה, או של פיתוח אפליקציית גיוס של החברה. יתרון נוסף עליו ניתן להצביע הוא אמינות - שימוש באמצעי מבוסס ובעל שם, שכבר הוכיח את עצמו היטב במקרים אחרים.
ראיונות בוידאו, התייעלות ומעקב אחר האיוש: 3 אפליקציות גיוס שכדאי לשים לב אליהן
הנה מספר אפליקציות איתור וגיוס מובילות, בהן משתמשות חברות בינלאומיות באופן מאסיבי - הוכחה להתבססותו של הטרנד בעולם גיוס העובדים.
1. מציעה ראיונות וידאו: HireVue
אפליקציה חדשנית אשר בין לקוחותיה נמנים ענקית הקמעונאות WalMart ורשת הקפה Starbucks. האפליקציה מאפשרת למגייסים ליצור שאלוני קבלה ולשלוח אותם למספר רב של מועמדים רלוונטיים, אותם ניתן לבחור מתוך רשימת המנויים של האפליקציה.

המועמדים מקבלים הזמנה ל"ראיון וידאו", מקליטים את תשובותיהם באמצעות מצלמת הסמארטפון, ושולחים את ההקלטה למגייסים. המגייסים יכולים לשתף הקלטות של מועמדים נבחרים עם עמיתיהם לצורכי ייעוץ, ואף להפנות את ההקלטות למגייסים מקבילים בחברות חיצוניות.
2. מדרגת את המועמדים: JobScience Recruiting
מדובר בגרסת הסמארטפון של מערכת איתור וניהול המועמדים המתוחכמת JobScience מבית ענקית פתרונות ה-CRM, Salesforce. באמצעות האפליקציה ניתן לפרסם מודעות דרושים באופן אוטומטי במספר רב של אתרי חיפוש משרות ורשתות חברתיות, כגוןSpoke, Data.com, Broadbean LinkedIn, Facebook, Skype, Technorati ו–Zing. כמו כן, ניתן לבצע סקירה אוטומטית של תכני קורות החיים הנכנסות על-בסיס פילטרים מותאמים אישית, וכן לבצע דירוג אוטומטי של המועמדים על פי מידת התאמתם למשרה.

האפליקציה זכתה חמש פעמים בתואר "אפליקצית ה- HR הטובה ביותר" על פי דירוג לקוחות Salesforce.
3. מייעלת את ניהול הגיוס: Bullhorn Mobile Recruiting
גם במקרה זה מדובר בהרחבה לסמארטפון של פתרון תוכנתי קיים. בניגוד לאפליקציית JobScience אשר הוזכרה למעלה, אפליקציה זו מיועדת בעיקר לשם התייעלות בניהול של צוותי גיוס גדולים. מנהל הצוות יכול לקבל עדכונים שוטפים אודות התפוקה של כל אחד מהמגייסים ולעקוב אחר אחוז האיוש של המשרות הפנויות.

רוצים להישאר מעודכנים? הצטרפו לקהילת מנהלי הגיוס שלנו בלינקדאין!