אם אין לכם עדיין כרטיס בפייסבוק, כדאי שתכנסו ישיבה בין מחלקת השיווק למחלקת HR. כרטיס בפייסבוק לחברה שלכם הוא כלי יעיל ומרכזי לשיווק המוצרים שלכם, לשירות הלקוחות שלכם ולמחלקת ה-HR. המשימה - לעבוד ביחד בלי להרוג אחד את השני... איך עושים את זה?

מדובר באתגר לא פשוט - לעבוד יחד, על אותו ערוץ שיווקי שכולו חי, נושם ובועט - בשיתוף מלא בין שירות הלקוחות, מחלקת השיווק ומחלקת ה-HR. אין ספק שיהיו ויכוחים, אבל אם תצליחו לאחד כוחות - כולם ירוויחו - המון.
נכון ליוני 2010 מתוך סקר שנערך ע"י AllJobs גיוס וחברת המחקר Zeta tools 76% מכלל המגייסים דיווחו כי פחות מ-10% מההשמות שביצעו היו דרך רשתות חברתיות. אין ספק שהשימוש ברשתות החברתיות הוא סיזיפי ודורש הרבה זמן והשקעה ומצד שני חשוב להכניס אותו כחלק ממכלול ערוצי הגיוס, כך שמבחינת משאבי האנוש יש יתרון גדול לשיתוף פעולה עם מחלקות השיווק ושירות הלקוחות בארגון כדי להגיע לעלות תועלת חיובית בערוץ הגיוס הזה.
השילוש הקדוש - שיווק, HR, שירות לקוחות
יש ארגונים שטעו ויצרו כרטיס שונה לכל מחלקה. מדובר על בזבוז משאבים מטורף שהסיכוי להביא ממנו איזושהי תוצאה הוא נמוך. ברוב המקרים למחלקת ה-HR תוכן שמעניין לא מעט אנשים, מחלקת השיווק יכולה להוסיף לפעילות בפייסבוק את המידע שלה על המוצרים והפעילות של החברה (אירועים למשל) ומחלקת השירות חייבת להיות שם כדי לענות ללקוחות שפשוט רוצים עזרה בהתנהלות מול המוצרים שלכם. ככל שהלקוחות ירגישו שם "בבית" כך הם יזמינו יותר אנשים להצטרף (בפייסבוקית זה יהיה לעשות Like) ואתם, כמנהלי משאבי אנוש, תזכו להרחיב את מעגל הגיוס בין חברים שאוהבים את המותג שלכם.
לא רק משרות
אל תהפכו את העמוד שלכם בפייסבוק ל-Feed של משרות בלבד - מחפשי עבודה אקטיביים לא רואים ברשתות חברתיות מקור משמעותי לחיפוש עבודה ומתוך סקר שנערך ביוני השנה מתוך 1800 נשאלים רק 3.6% דיווחו עליו כערוץ משמעותי כשהם מחפשים עבודה.
ה"דיבור" בפייסבוק הוא שיחה ולכן מחייב גישה קצת שונה, יצירתית, עידוד דו שיחה ודיאלוג ולא כתיבה אינפורמטיבית יבשה של המשרה. בכלל המשרה הופכת ל"סיפור" במקום לרשימת דרישות יבשושיות. לדוגמא: "אם בא לכם להיות קרובים יותר לכוכבי "עספור" מאי פעם - זו ההזדמנות שלכם.. " או "פתחנו חנות חדשה ברשת, אם בא לכם להצטרף אלינו לצוות המדהים שהולך לפתוח אותה זה קישור בשבילכם", יצירת דיאלוג יכולה ליצור הרבה באזז סביבכם גם אם היא לפעמים גוררת אש, תוכלו לפנות לעוקבים שלכם עם שאלה כנה, או עם סיפור אישי של אחד העובדים.
איפה מחפשים?
למרות שרק 3.6% ציינו את הרשתות החברתיות כדרך למציאת עבודה, מועמדים תופסים את החיפוש דרך חברים כדרך השנייה בעוצמתה בחיפוש עבודה. הדרך הראשונה היא לוחות דרושים (32.38% ציינו את לוחות הדרושים באינטרנט כדרך המרכזית לחיפוש עבודה), והשנייה היא חיפוש דרך חברים (20.8%) לפי סקר שנערך ע"י חברת המחקר Zeta Tools עבור AllJobs גיוס. כך שהמטרה שלנו, כמגייסים, היא לנצל את פייסבוק שנחשבת לרשת חברית מאוד ואישית לטובתנו ולגרום למועמדים להקשיב לנו כחברים.
משתמשים בפייסבוק בחכמה
אם יוזמה משולשת של כמה מחלקות בארגון מבהילה אתכם, תוכלו עדיין להשתמש בפייסבוק בצורה חכמה ויעילה:
-
השתמשו בהשקעה של אחרים - דרך להשתמש בפייסבוק עם פחות השקעה, היא לפרסם את המשרה שלכם בדיאלוגים של אחרים שרלוונטיים לתחום העבודה. למשל, כל משרה שעולה לעמוד פייסבוק של AllJobs זוכה לתגובות נפלאות. למה? כי לעמוד של AllJobs בפייסבוק יש קהל מטרה ברור, שמחפש לשמוע הזדמנויות, רובם צעירים, כי הרשת מושכת אליה הרבה צעירים, ולכן - זה כלי נפלא עבורכם לדבר על הארגון, לספר על חנות חדשה שאתם פותחים, על גיוס חדש וכו'.
- חפשו מועמדים בפייסבוק - מועמדים מאוד אוהבים להפוך לחברים של המראיינים שלהם. אם אתם מרגישים נוח עם זה הפכו לחברים של המועמד שלכם בפייסבוק - בידקו מי החברים שלו, איך הוא מתבטא, מה הוא אוהב, כך תוכלו לבחון את האישיות שלו יותר מקרוב ולהבין אם הוא מתאים ל-DNA הארגוני שלכם. זכרו שמדובר על עמוד אישי, אז אל תסיקו מסקנות נמהרות מדי.
גיוס בפייסבוק - היתרונות והחסרונות
הבעיה המרכזית: דרוש שיתוף פעולה שלא נראה כדוגמתו עם מחלקת השיווק ושירות הלקוחות, והרבה זמן והשקעה מצידכם.
היתרונות: בהנחה שהצלחתם להתחבר לשיווק ולשירות הלקוחות ויצרתם עמוד שרבים עוקבים אחריו, תוכלו לייצר דיבור חברי, לייצר דיאלוג, להוסיף סיפורים "מאחורי הקלעים" על החברה - וזה גם יקרב את הלקוחות וגם מועמדים פוטנציאלים שילמדו להכיר את הארגון וירצו להצטרף אליו.
המיקוד: ההתייחסות הנכונה לגיוס בפייסבוק היא כערוץ נוסף בגיוס שלכם, אל תהפכו אותו לערוץ היחידי - כי זה יהפוך את עבודת הגיוס לסיזיפית ולא יעילה.
מי הנסקרים שמוזכרים בכתבה? הכתבה מבוססת על שני סקרים שנערכו ע"י חברת Zeta Tools ו-AllJobs.
הראשון: סקר חדש ומקיף על הרגלי הגיוס בישראל. מנהלי משאבי האנוש והגיוס שהשתתפו בסקר עובדים בעיקר בהייטק (26%), בקטגורית "שירותים" (28%), מקצועות חופשיים (12%) ותעשייה (5.5%). 70% מהם נשים, מחציתם בני גיל 26-35, וכשליש בגילאי 35-46.
השני: סקר מקיף על אופן חיפוש העבודה בישראל, נערך גם הוא ע"י חברת המחקר Zeta Tools, והשתתפו בו 1,800 מחפשי עבודה.
רוצים להישאר מעודכנים? הצטרפו לקהילת מנהלי הגיוס שלנו בלינקדאין!