אם אתם מגייסים למשרה זמנית ומשפט כמו "אפשר להעביר את הראיון הזה בחפיף" (על גרסאותיו) עבר לכם בראש – כדאי שתחשבו שוב. נכון, לכאורה חבל להשקיע אנרגיות בעובד שעתיד לעזוב אתכם לאחר תקופה קצרה, אולם ההשקעה בראיון עמו היא חשובה, ויכולה להועיל לכם לטווח הרחוק.
עובד זמני: קווים לדמותו
רבים ומגוונים הם שיקוליהם של אנשים המחפשים עבודה במשרה זמנית. יש המגיעים אליה בשל כורח הנסיבות. למשל – אנשים שאינם מצליחים למצוא עבודה במשך פרק זמן ארוך ומחפשים אלטרנטיבה זמנית, שתאפשר להם להחזיק את הראש מעל המים. אחרים מחפשי עבודה מסוג זה היות והיא מתאימה לנסיבות המיוחדות שלהם. לדוגמה - נשים לפני חופשת לידה מתוכננת, צעירים העומדים בפני הטיול הגדול לחו"ל ועוד. אחרים פשוט נמצאים בשלב של חיפוש עצמי ואינם מעוניינים להתחייב לעבודה לטווח ארוך בטרם יחליטו על הכיוון המקצועי שלהם.

ההשקעה זמנית - הרווח קבוע
כל מפגש עם עובד, גם כזה המוגדר כזמני, יכול להיטיב עמכם מבחינה מקצועית ולהועיל לכם בתור קשר עסקי. ייתכן ויום אחד אותו עובד יחזיק בעמדת מפתח בארגון שתרצו לעבוד עמו, וקשר העבר יקצר לכם את הדרך לשם משמעותית. וחוץ מזה, אתם יודעים מה אומרים: זמני זה הכי קבוע שיש. מי יודע, אולי העובד הזמני יוכיח את עצמו כנכס ותרצו להשאיר אותו אצלכם?
יחד עם לקיחת אפשרויות אלו בחשבון, חשוב בכל זאת לזכור את מטרת הגיוס (עבור תפקיד זמני) ולהתנהל בהתאם.
להלן 4 כללי מפתח שכדאי לאמץ לקראת ראיון עבודה למשרה זמנית:
1. הגדירו לעצמך מראש את מאפייני התפקיד ואת דרישותיו
איזה תפקיד אמור למלא העובד הזמני? לאיזה פרק זמן? מה יהיו סמכויותיו? למי יהיה כפוף? מהו פרק הזמן הנדרש עבור החפיפה שלו? את הפרטים הללו עליכם לגבש מראש – גם כדי להיות מוכנים להסבירם למועמד בראיון העבודה וגם כדי להרכיב לעצמכם לוח זמנים מסודר, אשר יקל עליכם את ההתנהלות בעניינו.
2. ערכו תיאום ציפיות מקדים מול המועמד
המודעה שלכם אמורה לשקף את אופי המשרה, אולם רצוי להיות בטוחים כי המועמד מבין כי מדובר במשרה זמנית. בטרם תזמנו את המועמד לראיון, וודאו כי הוא לא רק מתאים לתפקיד, אלא גם לסוג המשרה. ראיון טלפוני מקדים, למשל, יאפשר לכם לעשות זאת ויחסוך לשניכם זמן ואנרגיה מיותרים.
3. התייחסו למועמד כאל מועמד למשרה קבועה
כיצד אתם מתנהלים בראיון עבור משרה לטווח ארוך? האם אתם לומדים מראש את קורות החיים של המועמד? מנהלים מו"מ עם המועמד על תנאי העבודה? מסבירים לו בהרחבה על הארגון, העובדים ואופי התפקיד? אין סיבה לסטות מההרגל. כאמור, אין לדעת לאיזה כיוון יתפתח הקשר העסקי עם המועמד, בין אם התקבל ובין אם לאו, ואתם רוצים שהוא יעזוב את משרדכם בתחושה טובה, וירגיש שהתייחסו אליו ברצינות המרבית.
4. ולמרות זאת שמרו על שקיפות בנוגע לתפקיד והגדרותיו
גם אם אתם רוצים לשמור על האופציות פתוחות ולתת למועמד את התחושה הכי טובה בעולם – עדיין אין לשכוח את הסיבה בגינה התכנסתם. חשוב להבהיר למועמד את העובדה שכרגע, לפחות, מדובר בעבודה לפרק זמן קצוב, על כל המשתמע מכך (שכר, הטבות, ימי חופשה וכו'). רק במידה ולמועמד יהיה את כל המידע, הוא יוכל לקבל את ההחלטה הנכונה עבורו – וכנראה שגם עבורכם.