המועמד לא הרשים אתכם? מרגישים שאין לכם זמן לחזור לכל מועמד ומועמד? כדאי לכם להתחיל לשנות את צורת החשיבה שלכם. מתן משוב כלשהו בכל שלב בתהליך הגיוס משקף התנהלות מנומסת, מכובדת ומכבדת, והכרה במאמצים שהמועמד השקיע מצידו.
2. נאה דורש, נאה מקיים
אם ידעתם לציין במודעת הדרושים כמה חשובות לכם תכונות כמו יכולת עבודה בצוות, יחסי אנוש טובים וכיוב', אשר הן דרישות המשתמעות כמעט בכל תפקיד ובכל חברה - עליכם לשדר את אותן אמות מידה, גם כאשר התהליך מסתיים בהחלטה על דחיית המועמד.
3. מפה לאוזן - מועמדים בונים מוניטין
כולנו יודעים איך זה עובד. כשחבר מספר על חוויה לא טובה בראיון עבודה (נגיד, שלא חזרו אליו בכלל או התייחסו אליו בזלזול), אנחנו כבר מסמנים לעצמנו איקס על החברה הזו. ומצד שני - כשחברים שלנו מספרים בהתלהבות על מקום העבודה שלהם, מיד בא לנו לשלוח קורות חיים! חוויות טובות ורעות מתגלגלות מפה לאוזן, ובסוף זה משפיע על המוניטין שלכם כמעסיק. אז למה לא להשקיע קצת בקשר עם המועמדים? זה משתלם לכולם.
4. מיתוג החברה כמקום עבודה נחשק
היום אנשים לא סתם מחפשים עבודה, הם מחפשים בית מקצועי לכמה שנים הבאות. זה אומר שהם ממש בררנים (ובצדק!). הם לא רק בודקים את השכר והתנאים, אלא גם מי האנשים שיעבדו איתם, איך מתייחסים לעובדים, ומה האווירה במשרד. והרושם הראשוני מתחיל כבר בתהליך הגיוס. בהרבה תחומים דווקא החברות מחזרות אחרי העובדים (ולא להיפך). אז למה לא להשקיע ביחס אדיב ומכבד? זו הדרך הכי טובה למשוך אליכם את העובדים הכי איכותיים.
5. בשורה התחתונה, כולנו בני אדם
בסוף, מאחורי כל מייל ששולחים יש בן אדם שמחכה לתשובה. לא סתם "מועמד", אלא מישהו שרוצה להיות חלק מהחברה שלכם. וחשוב לזכור - בעיניו, כל מי שהוא פוגש בדרך, הוא הפנים של החברה. ועוד משהו - במדינה קטנה כמו שלנו, המועמד שלא חזרתם אליו היום? יכול להיות שתפגשו אותו מחר במקום העבודה הבא...
2. אל תחששו להשתמש בדיוור אוטומטי
בימינו, עם הטכנולוגיה הקיימת, אין תירוצים. בממשקי החברה או באתרי הדרושים יש מערכות אוטומטיות ותשתיות דיוור עם תבניות למכתבים מוכנים, או אפשרות לנסח בעצמכם.
3. הקפידו על עדכונים רציפים - לאורך כל התהליך
את העדכון יש לקיים במהלך תהליך הגיוס כולו: אל תסתפקו בדיוור אוטומטי רק לשלב הראשוני של קבלת קורות החיים - כשאתם מעדכנים את המועמד בדבר קבלת קורות החיים שלו, אתם יוצרים אצלו ציפייה להמשך עדכונים. לכן, המשיכו לעמוד בקשר עם המועמד גם לאחר מכן, עד התוצאה הסופית.