העולם הווירטואלי מהווה כר נרחב לחיפוש עבודה ועובדים, כאשר אלו עושים את מיטב המאמצים להראות ולהיראות, ובעיקר – לתפוס את תשומת לבכם. אולם כאשר בוחרים לנהל תהליך גיוס דרך האינטרנט וברשתות החברתיות, כדאי לזכור כי לעולם הווירטואלי יש כללים משלו ותנאים שכדאי להתחשב בהם. להלן ארבעה טיפים להתנהלות נכונה עבורכם, המגייסים, אשר יהפכו את התהליך לקל, נכון ואפקטיבי יותר.

1. קודם כל ולפני הכל: היו שם
אם מסיבה כלשהי אין לכם פרופיל בפייסבוק, זה הזמן לפתוח אחד. כן, גם אם אתם אנטי פייסבוק. הפייסבוק נחשב כיום לרשת החברתית המובילה בעולם והוא הפך לערוץ מוביל וחשוב, בין השאר גם בתחום הגיוס.
אך הפייסבוק לבדו כבר אינו מספיק: חוץ משימוש באתרי הדרושים, הקפידו להיות נוכחים בכל הרשתות החברתיות העיקריות, ובעיקרן לינקדאין, טוויטר וקפה דה-מארקר. אם אתם מגייסים מועמדים מחו"ל, אל תוותרו על רשתות חברתיות רלוונטיות. אינכם יכולים לדעת באיזו סיטואציה תצטרכו את הפרופיל כדי לפנות למועמד פוטנציאלי, או לקבל פנייה מהעובד הבא שלכם שהגיע אליו דרכו.
2. להיות שם זה לא מספיק: הראו נוכחות
כאמור, הרשתות החברתיות הן אפיק מוביל בתחום הפעילות הוירטואלית ולכן חשובה לא רק הנוכחות הפיזית שם, אלא גם הנראות המקצועית שלכם בה. לכן, הקפידו להעשיר את הפרופיל שלכם (שם, תפקיד, רקע, רקע על החברה, תמונה רשמית). הקפידו לציין במקום בולט כי אתם מגייסים לתפקיד ולהוסיף דרכי התקשרות עבור המחפשים.
אולם התוצאות שלכם לא יושגו רק מעצם היותכם רשומים אליהן. כדי להיות נוכח ברשת באמת, צריך להיות פעיל בה: לפרסם סטטוסים, להגיב לסטטוטים של אחרים, להשתתף באופן פעיל בדיונים, לפרסם מאמרים או קישורים ולא להזניח את רשימת החברים, אותה כדאי לעדכן כל הזמן.
3. גלו התמצאות בעולם הווירטואלי ובאופן התנהלותו
הימים בהם רחשי ליבנו היו חשופים למספר מצומצם של אנשים מאחורינו. כיום כל אמירה, מחשבה ומילה שתשחררו מהמקלדת תקבל חשיפה למספר לא ידוע של קוראים ותתועד לנצח בארכיון האינטרנט.
אך מעבר לכך, העולם הווירטואלי כבר הספיק לספק לעצמו ארסנל של מונחים, כללי נימוס וקודים חברתיים שחייבים לסגל אם רוצים להיות חלק ממנו. קחו לעצמכם פרק זמן של היכרות והסתגלות לרשת ולכלליה, כדי שלא תביכו את עצמכם ואת החברה אליה אתם משתייכים עם טעויות של מתחילים (או: הידעתם כי סימני קריאה מרובים בסוף משפט באינטרנט נתפסים כצעקה?).
4. דעו היכן וכיצד לחפש את העובד הבא שלכם
האינטרנט מלא באנשים מוכשרים ובמועמדים פוטנציאליים רבים, אבל צריך לדעת איפה לחפש אותם.
כיצד והיכן תמצאו את העובד הבא שלכם? ייתכן ותתקלו בו באופן מקרי לחלוטין אצל חבר בפייסבוק, אך הסיכויים שלכם לאתר אותו יגדלו אם תמקדו את החיפושים במקומות רלוונטיים. למשל: אתרי חיפוש עבודה, קבוצות ועמודים ברשתות החברתיות העוסקים בתחום המבוקש, לינקדאין, אתרים מקצועיים, פורומים שונים וקבוצות דיון בנושא זה וכן – גם גוגל לפעמים יכול להפתיע עם מה שימצא עבורכם.
ומה לא כדאי לעשות בשום אופן בתהליך הזה?
אל תחשפו יותר מדי מידע. בדומה לשמועות שעוברות מפה לאוזן, גם לאינטרנט יש יכולת להפיץ בצורה מדהימה כל פיסת מידע, לטוב ולרע. לכן, חשבו היטב על כל דבר שאתם חושפים במסגרת החיפוש שלכם. למשל: אם אתם מחפשים מחליף לעובד קיים, עדיף לשמור על דיסקרטיות ככל האפשר ולא לפרסם את זה במרחב ציבורי. אם אתם נדרשים לענות על שאלות רגישות בנושא החברה, אמצו משנה דיפלומטיות והשיבו בכנות, אך לא רבה מדי - זכרו כי כעובדי החברה, אתם מייצגים את פניה ברשת. כל דבר שאתם כותבים, גם אם הוא נכתב במסגרת הודעה פרטית, עלול למצוא בסופו של דבר את דרכו לתודעה הציבורית ולהפוך לנחלת הכלל.
רוצים להישאר מעודכנים? הצטרפו לקהילת המגייסים של AllJobs בלינקדאין!