מאז עידן הפקס ועד היום, רב השונה על הדמיון... הקלות שבשליחת קורות חיים גורמת למחפשי עבודה לשלוח את אותו הקובץ לכל המשרות ולעשות זאת בתדירות גבוהה. אבל אם כולם עושים זאת כך, נסו לדמיין כמה עמוסה תיבת המייל של המעסיק.
2. קראו היטב את דרישות המשרה. על ידי קריאה של דרישות המשרה ניתן להבין מה חשוב למגייס לראות בקורות החיים. כדאי להתייחס לדרישות ולהבליט אותם בתוך קורות החיים בהתאם. מגייסים מעדיפים תוצאות על פני תיאורים ריקים. למשל, במודעה צוין שמחפשים אנשי מכירה מצוינים? "הגעה ליעדי מכירה" יהיה עדיף על תיאור תכונות אופי.
3. השקיעו יותר בחלק העליון של הדף. רוב המגייסים לא מגיעים לתחתית עמוד קורות החיים, ובוודאי שלא לעמוד השני. מסיבה זו, אין להתייחס לסדר הופעת הקטגוריות בצורה שרירותית, אלא לסדר אותן רק לפי רלוונטיות. למשל, במודעה ציינו שחשוב ניסיון? אז למה למקם קודם את ההשכלה? לפעמים יש דרישות מיוחדות כמו ידיעת שפות או אפילו ניידות ברכב, אז כדאי להשתמש באינפורמציה הזאת כדי לקדם מידע חשוב יותר לראש העמוד - ולהבליט אותו.
4. הוסיפו תמצית דינמית בראש הדף. בהמשך לסעיף הקודם; לעתים מומלץ להוסיף כמה מילים בראש הדף, שאותן ניתן לערוך בכל פעם לפני ששולחים למשרה מסוימת. זכרו: למי שעובר על מאות קורות חיים ביום אין סבלנות לחפש את המידע בתוך פסקה ארוכה, לכן רצוי לכתוב נקודות חשובות בכמה שורות ובאמצעות תבליטים, כדי להקל על הקריאה.
לסיום, המעסיקים מגבשים עליכם דעה כבר בשלב קורות חיים ולכם יש זמן קצר מאוד להציג את עצמכם נכון ולהשאיר רושם ראשוני חיובי ככל האפשר. כדי ליצור מסמך מעולה וללא שגיאות היכנסו למדריך קורות החיים המקיף שהכנו עבורכם - והיעזרו בו.
בהצלחה!
רוצה שנשדרג לך את קורות החיים? לחץ/י כאן