כמו צעירים רבים בגילכם, גם אתם חושבים על עבודה בחו"ל אבל לא יודעים מאיפה להתחיל. קבלו את השלבים החשובים ביותר בחיפוש עבודה בחו"ל.
שלב א': מוטיבציה
השלב הראשון במציאת עבודה בחו"ל הוא החשוב ביותר. בין אם החלטתם לחסוך כסף לטיול, ללימודים באוניברסיטה, או לפתיחת עסק עצמאי משלכם, כדי להצליח להגשים את המטרה - מוטיבציה היא שם המשחק. לאף אחד מאיתנו לא קל לעזוב את המשפחה, החברים והסביבה הטבעית, אבל מרגע שהגדרתם לעצמכם את המטרה, זכרו שגם אם תהליך מציאת עבודה בחו"ל עשוי להיות ארוך, אין דבר העומד בפני כוח הרצון שלכם. ככל שתדבקו במטרה, כך גם תצליחו למצוא את העבודה המתאימה לכם ביותר.
שלב ב': איסוף מידע
מרגע שהחלטתם על עבודה בחו"ל, חשוב לאסוף כמה שיותר מידע על סוגי עבודות, ארצות בהן ניתן לעבוד, ויזות, וכמובן טיפים והמלצות אישיות. התחילו עם חברים, בני משפחה ומכרים בסביבה הקרובה שלכם. בדקו מה הם יודעים על עבודה בחו"ל, האם התנסו בה או מכירים מישהו שהתנסה, ומהם היתרונות והחסרונות. ככל שתעמיקו בתהליך איסוף המידע, תגלו שהוא אינסופי וכדאי להתייחס אליו בפרופורציה. לרוב המידע ניזון משמועות או מחוויות אישיות ותלוי בגורמים משתנים כמו מיקום, עונות השנה, אינטראקציה חברתית, וכמובן - אישיותו ומידת הצלחתו של הממליץ בעבודה בחו"ל.
שלב ג': חיפוש באינטרנט
במקביל לאיסוף מידע ממקורות אישיים, תחקיר מקיף ברשת יעניק לכם את כל התשובות והדרכים למציאת עבודה בחו"ל. קראו כמה שיותר על שוק העבודה לצעירים בחו"ל, חפשו את מודעות הדרושים, בדקו מהן הצעות העבודה הנחשבות ביותר, מי הן החברות המציעות, ומהם תנאי העבודה והתנאים הבסיסיים (דיור ותחבורה). לאחר שאספתם את כל המידע הדרוש לכם, ורגע לפני שאתם מחליטים על סוג העבודה ולאיזו חברה לפנות - שבו כמה דקות בשקט ובדקו האם זאת הבחירה המתאימה והנכונה לכם ביותר. מרגישים שאתם סגורים עם עצמכם? זה הזמן לעבור לשלב הבא.
שלב ד': בחירת סוג העבודה
בחרו את העבודה ואת המדינה המתאימה לכם, צרו קשר (דרך האינטרנט או בטלפון) עם מספר חברות פוטנציאליות וקבעו איתן פגישות. כדי למנוע מעצמכם בלבול וקושי להחליט, מומלץ לא להיפגש עם מספר רב של חברות, אלא להתייעץ עם חברים או גולשים עם נסיון, ולצמצם את הרשימה לחמש חברות. אחרי שהחלטתם עם איזו חברה לעבוד, בנוסף לתנאי העבודה בדקו גם את עניין הוויזה. האם צריך להוציא ויזה למדינה אליה אתם נוסעים לעבוד, או שאין צורך בכך. לדוגמא: עבודה בארה"ב מחייבת הוצאת ויזת תייר, ואילו עבודה באנגליה או בקנדה אינה מצריכה ויזה.
שלב ה': קדימה לעבודה!
אם הגעתם עד כאן, אתם בהחלט בדרך הנכונה לעבודה בחו"ל. זה הזמן לסגור חוזה עבודה מול החברה שבחרתם, לקבוע תאריך נסיעה ולהתחיל להתארגן לקראתה. כדי לא להילחץ משלל הסידורים המצפים לכם לפני הנסיעה, מומלץ לערוך רשימת מטלות מסודרת ולעבוד לפי הרשימה. רשימה לדוגמא: קניית כרטיסי טיסה, ביטוח, רישיון נהיגה בינלאומי, חיסונים (אם צריך), רכישת כסף זר ו/או הוצאת כרטיס אשראי בינלאומי, אריזת בגדים (בהתאם לעונה), וקביעה עם המעסיק לאיסוף משדה התעופה כשאתם נוחתים בחו"ל.
זהו. החלום על עבודה בחו"ל עומד להפוך למציאות. אבל רגע לפני שאתם עולים על המטוס ונפרדים מהמשפחה והחברים, זכרו שעם כל ההתרגשות והאנרגיות הנפלאות שמלוות אתכם, אתם הולכים לעבוד קשה. אבל יש לכם מטרה - ועם מוטיבציה גבוהה ורצון להצליח גם תגשימו אותה.
בהצלחה!